• Πολιτική

    Κασσελάκης: «Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» – Νέα επίθεση από Σπίρτζη

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Αισιόδοξος για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να εμφανιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν την έναρξη της δεύτερη συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 48 ώρες, η οποία ξεκίνησε στις 19:00 στα κεντρικά γραφεία στην Κουμουνδούρου.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το κτήριο, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και θα το δείτε σύντομα».

    Η κατάσταση πάντως στο εσωτερικό του κόμματος παραμένει τεταμένη καθώς το ερωτηματολόγιο του προέδρου στο iSYRIZA έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα βουλευτών και στελεχών του κόμματος, οι οποίες κάνουν λόγο για προσωπικές πολιτικές του Στέφανου Κασσελάκη. Μάλιστα, ένα από τα στελέχη που τον είχαν στηρίξει στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, ο Γιώργος Τσίπρας, άφησε την Τρίτη ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συννενόηση.

    Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει αν η κρίση επιδεινωθεί ή αν θα υπάρξει μια ανακωχή, ενόψει του Συνεδρίου που ξεκινά την Πέμπτη.

    Ωστόσο, ήδη οι δηλώσεις στελεχών του κόμματος δείχνουν το δραματικό κλίμα.

    Χαρακτηριστική ήταν η νέα επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη που εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), λίγο πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος,  φέρεται να δήλωσε πως «όταν εμείς πλακωνόμασταν για να αποφασίζουν τα μέλη, ο Στεφανος Κασελακης μιλούσε με τον Μητσοτάκη για να γίνει Υπουργός».

    Ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη για «οργανωτικό χάος», ενώ ανέφερε πως  «προκαλεί εσωστρέφεια». Δήλωσε μάλιστα πως «μετά την ενημέρωση που μας έκανε ο Γιώργος Βασιλειαδης, είναι προφανές ότι δεν ήταν ενήμερος για την ανάρτηση του ερωτηματολογίου -παρότι είναι ο ίδιος υπεύθυνος- γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο ο πρόεδρος απαξιώνει τους πάντες και λειτουργεί παντελώς μόνος του».

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης: Ξεχωριστά από τους βουλευτές του στο συλλαλητήριο των αγροτών, λίγο πριν τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Κουτσούμπας: Όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό των αγροτών

    Δ. Μιχαηλίδου: Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο



    ΣΧΟΛΙΑ