• Πολιτική

    Τασούλας για γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων: Ωριμάζουν τα πράγματα στην κοινωνία

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Τασούλας: Ανιστόρητοι και απαράδεκτοι αυτοί που παρεμπόδισαν την κατάθεση στεφάνων

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας


    Η συνέντευξη του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, στην Καθημερινή, όπου μίλησε ανοιχτά για τις σεξουαλικές επιλογές του ανοίγει την συζήτηση για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

    Για το θέμα ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος το 2015 μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκης και άλλους 17 τολμηρούς βουλευτές της ΝΔ είχαν ψηφίσει υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

    Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να περάσει νομοθετικά ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

    Ο Κώστας Τασούλας απάντησε ότι όσο ωριμάζουν τα πράγματα στην κοινωνία, τόσο διευκολύνεται και η θεσμική εξέλιξη γύρω από το θέμα.

    Αναφερόμενος στην ψήφο του 2015 είπε ότι το βήμα εκείνο ήταν απαραίτητο. «Θεσμοθετήθηκε με μία διακομματική συναίνεση και στη συνέχεια τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί αφάνταστα και καλό είναι να τ’ αφήσουμε να εξελίσσονται και να βελτιώνονται» τόνισε.

    Αναφερόμενος στην συνέντευξη του Αλέξη Πατέλη ανέφερε: «Ο κ. Πατέλης έχει το θάρρος της γνώμης του και αισθάνεται άνετα μέσα από αυτή την διαφορετικότητα, όπως λέγεται, είναι μια παράξενη λέξη, αλλά έτσι έχει καθιερωθεί να λέγεται, αισθάνεται άνετα και αυτό απηχεί το γεγονός ότι τα πράγματα στη χώρα μας γύρω από αυτό το γεγονός έχουν γίνει πολύ πιο πολιτισμένα από ό,τι ήταν άλλοτε.

    » Έχουμε την νομική εξέλιξη του θέματος, αλλά έχουμε και την κοινωνική και την πολιτιστική εξέλιξη που πολλές φορές είναι πιο σημαντική, καθώς μπορεί να έχεις ένα νεωτερικό νομικό καθεστώς, αλλά μια απαρχαιωμένη ή βάναυση κοινωνική αντίληψη γύρω από το θέμα. Εμείς έχουμε παράλληλη βελτίωση σε αυτό το θέμα» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.



    ΣΧΟΛΙΑ