• Πολιτική

    Τασούλας για επιστολή Τσίπρα: Αρκετά με τις επιστολές, προχωράμε ως έχουμε

    • NewsRoom
    Κώστας Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής

    Κώστας Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής


    Την απόφαση να μην συνεχίσει την ανταλλαγή επιστολών με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της Προανακριτικής επιτροπής και την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου ανακοίνωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σχολιάζοντας τη νέα επιστολή του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

    «Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι οι διατάξεις περί εξαίρεσης δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Διαφωνώ. Η διαδικασία της εξαίρεσης υπάρχει από την στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα εισαγγελέα πρωτοδικών. Δεν υπάρχει περίπτωση εισαγγελέας πρωτοδικών να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελέας και μάρτυρας. Ο θεσμός της εξαίρεσης υφίσταται και είναι στοιχειώδης κανόνας διασφάλισης της αμεροληψίας των ανακριτικών υπαλλήλων», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

    Απαντώντας μάλιστα για το πως θα συνεχιστούν οι εργασίες της Επιτροπής μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει νέα μέλη, ο κ. Τασούλας υπογράμμισε με νόημα ότι «θα προχωρήσουμε ως έχουμε».

    Ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι το σενάριο επέμβασης της φρουράς είναι πολύ μακρινό αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν οι κ.κ Πολάκης και Τζανακόπουλος εμφανιστούν στην επιτροπή θα τους ζητηθεί να αποχωρήσουν. «Η επιτροπή θα συνεχίσει, δεν είναι διαδικαστικό το ζήτημα αλλά να βρεθεί η αλήθεια για τα αδικήματα», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας. Όπως μάλιστα σχολίασε, η επιστολή Τσίπρα ήταν «ηπίων τόνων».



    ΣΧΟΛΙΑ