ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη και την κρίση των Ελλήνων», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τον τέως πρωθυπουργό ότι «δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη συγγνώμης για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του, με το οποίο οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό και για τα τέσσερα χρόνια υπερφορολόγησης, παρεμβάσεων στους θεσμούς και διάλυσης του κράτους».
Σχετικά με την υπόθεση της Novartis, είπε ότι είναι «μεγάλο σκάνδαλο η μεθόδευση της υπόθεσης» και τόνισε την ανάγκη να έλθει «όλη η αλήθεια στο φως» και να γίνει γνωστό «ποιος μεθόδευσε και τι».
Για τον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει την εμμονή του στην απλή αναλογική για να αποφύγει η χώρα «την ταλαιπωρία των διπλών εκλογών», λόγω του συγκεκριμένου εκλογικού συστήματος.
Τέλος, επανέλαβε ότι εντός του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου που θα διευκολύνει του Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο που κατοικούν, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασίλης Ζούλιας, Deux Hommes, Ιλεάνα Μακρή, Μαίρη Κατράντζου, Rianna + Nina, Zeus + Dione: Οι Έλληνες σχεδιαστές που έντυσαν την αγαπημένη Emily in Paris
- Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Σκιές και ψίθυροι για τον «fast track» διαγωνισμό για τα εκρηκτικά στο Λαύριο
- Όλγα Κεφαλογιάννη και η μόδα της Ελλάδας
- Η Ευρωπαϊκή Άμυνα ως συντελεστής ασφάλειας και ανάπτυξης