• First Top Stories

    Πήρε φωτιά το twitter: Το show το Kαμμένου για την παραίτηση Μουζάλα

    Πάνος Καμμένος Ετών 52. Υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Κυριολεκτικά από το πουθενά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης μία μεγάλη κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η σοβαρότερη από την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο να στρέφεται εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

    Αιτία της επίθεσης αυτής δεν ήταν οι χειρισμοί του στο προσφυγικό, αλλά μία χοντρή «γκάφα» του κ. Μουζάλα: μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε κάποια στιγμή στη γειτονική ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία», μία αναφορά που την ώρα της συνέντευξης πέρασε απαρατήρητη, όμως πλέον αποτελεί θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα.

    Η επίμαχη αναφορά ήρθε όταν ο κ. Μουζάλας ερωτήθηκε για τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα, με τους εκατοντάδες πρόσφυγες που ξεκίνησαν ομαδικά από την Ειδομένη για να βρουν πέρασμα στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, μετά από ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στον καταυλισμό και τους προέτρεπε να κάνουν αυτό ακριβώς.

    «Έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη, και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία», ήταν η αποστροφή του λόγου του κ. Μουζάλα.

    Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ήταν άμεσες, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για «μεγάλο ατόπημα» που δεν καλύπτεται με δικαιολογίες, καλώντας τον αναπληρωτή υπουργό να σκεφτεί ακόμα και την παραίτησή του, ενώ τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο να τονίζει πως «είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».

    Όμως η… έκπληξη ήταν η ιδιαίτερα έντονη αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον Πάνο Καμμένο να ζητά μέσω Twitter την παραίτηση του κ. Μουζάλα, μολονότι στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός είχε ζητήσει συγγνώμη για την «γκάφα» του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν μία σκόπιμη αναφορά, αλλά ένα λάθος που του διέφυγε.

    Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας επέμεινε στην απαίτησή του για παραίτηση του Γ. Μουζάλα, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του «εθνικά επιζήμια».

    «Ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί. Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική», ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως ο Γ. Μουζάλας δε χαίρει πλέον της στήριξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Κ.Ο. των οποίων θα συνεδριάσει το πρωί της Πέμπτης για να συζητήσει το θέμα αυτό.

    Πάντως, η στάση του Πάνου Καμμένου δεν… πείθει και πολύ τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, που σε μεγάλο βαθμό θεωρούν πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δίνει απλώς ακόμα ένα επικοινωνιακό «σόου».

    Δείτε κάποια χαρακτηριστικά tweets:



    ΣΧΟΛΙΑ