• Πολιτική

    Η νέα Πρόεδρος έδωσε το στίγμα της: Τα πρώτα λόγια της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

    • NewsRoom

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου


    Συγκινημένη υποδέχτηκε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, που μαζί με αντιπροσωπεία του προεδρείου της Βουλής μετέβη στο γραφείο της, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

    Η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε την Βουλή για την εκλογή της και την αντιπροσωπεία για τα θερμά της λόγια, επισημαίνοντας ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζεται και του χρέους που αναλαμβάνει.

    «Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και δεσμεύομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου» ήταν ήταν τα πρώτα λόγια της.

    «Η χώρα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης και πολιτισμού» τόνισε συμπληρώνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

    «Σε συνεργασία με τη Βουλή, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση θα συνεργαστούμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση» είπε.

    Η κ. Σακελλαροπούλου έδωσε το στίγμα της για τα μείζονα ζητήματα, μεταξύ αυτών η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η μετακίνηση των πληθυσμών, η προστασία αδυνάμων και η υποχώρηση του κράτους δικαίου.

    «Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο κείμενο της ευρωπαϊκής σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» είπε η κ. Σακελλαροπούλου και μίλησε στη συνέχεια για μια κοινωνία που στηριζόμενη στη μακρά της δημοκρατική παράδοση επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

    «Για αυτό το μέλλον διαβεβαιώνω ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου» είπε.

    Η προσφώνηση Τασούλα

    Επιδίδοντας στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι η πρόταση έτυχε ευρύτατες αποδοχής με 261 ψήφους, υπερκαλύπτοντας τα 2/3 που απαιτεί και επικυρώνοντας την ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητά της.

    Γεγονός που καταδεικνύει ότι τα υψηλά καθήκοντά της εκκινούν ευοίωνα, όπως είπε.

    Στη συνέχεια, ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στον αείμνηστο ΠτΔ, Μιχάλη Στασινόπουλο, ο οποίος επίσης προέρχονταν από τους κόλπους του ΣτΕ και επικαλέστηκε δικές του αναφορές για τον ρόλο του ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, επισημαίνοντας ότι αυτό δημιούργησε «μια νέα εποχή στο δημόσιο βίο της χώρας».

    Αναφερόμενος στην κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι διαθέτει το θεσμικό παράστημα που απαιτείται για τον ρυθμιστή του πολιτεύματος και τον εκφραστή του έθνους. Ο κ. Τασούλας την χαρακτήρισε πανάξια δικαστική λειτουργό και στο πρόσωπο τιμάται η ελληνική δικαιοσύνη και η σύγχρονη Ελληνίδα.

    Και κατέληξε λέγοντας ότι από αυτό το υψηλό σκαλί θα υπηρετήσει την προεδρία της Δημοκρατίας, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τη συμπλήρωση 2 αιώνων από την ελληνική επανάσταση. «Επάξια η εκλογή αντάξια να είναι και η θητεία σας», ευχήθηκε ο κ. Τασούλας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ