• Top Stories

    Τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες. Σε βραχυπρόθεσμα μέτρα και σημαντικές αλλαγές σε βάθος χρόνου κινούνται οι εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα χθες στις Βρυξέλλες.

    2. Ποιες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο με τρομοκρατικό χτύπημα – Η εκτίμηση για την Ελλάδα. Πριν το μακελειό της Τρίτης, με τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο και σταθμό του μετρό των Βρυξελλών, το Βέλγιο ήταν μία από τις 40 χώρες στις οποίες θεωρείται ότι υπάρχει υψηλή απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με το βρετανικό ΥΠΕΞ. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα (επίπεδο 3), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    3. Οι αποφάσεις Τσίπρα προ των πυλών. Σφραγίζουν το Αιγαίο Λιμενικό, Frontex , NATO. Τις συνέπειες  του  τρομοκρατικού  χτυπήματος  στις Βρυξέλλες φοβάται η ελληνική κυβέρνηση καθώς- η  συμφωνία η οποία υπεγράφη πριν από   μέρες στην σύνοδο κορυφής δεν  πρόλαβε να τεθεί σε εφαρμογή. Έτσι  θεωρείται πολύ πιο εύκολο να αναθεωρηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού καθώς  πολλές χώρες από αυτές που είχαν συμφωνήσει είναι έτοιμες να  το εγκαταλείψουν και να στραφούν σε  ποιο ριζοσπαστικές λύσεις.

    4. Γιατροί και ΜΚΟ αποχωρούν για λόγους ασφαλείας από την Ειδομένη. Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης, όπου διαμένουν περίπου 13.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να μεταβούν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

    5. «Πάγος» από την τρόικα για εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε πολλές δόσεις. Στο συρτάρι έμεινε τελικά το σχέδιο για πληρωμές των φόρων σε πολλές δόσεις. Οι τροπολογίες που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση για να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, δεν επέφεραν τελικά καμία αλλαγή σε όσα ισχύουν ήδη δια νόμου για τον τρόπο εξόφλησης του φόρου που θα βεβαιωθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ