ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ.
Στην ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνονται:
- Η παρουσίαση των νέων πρωτοβουλιών και των αποτελεσμάτων της κυβερνητικής πολιτικής για την οδική ασφάλεια από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα.
- Η ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
- Η εισήγηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρου Παπασταύρου για την έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Ύδατα.
- Η παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για τη δευτερογενή χρήση ηλεκτρονικών δεδομένων υγείας.
- Η παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό Νίκο Τσάφο του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2024/1711, σχετικά με τη βελτίωση του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
- Η παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2024/1712 και 2024/1203, οι οποίες αφορούν, αντίστοιχα, την πρόληψη και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω του ποινικού δικαίου.
- Η εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου για την αναθεώρηση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2026.
- Η εισήγηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού Νίκου Τσάφου για τη σύσταση, τη συγκρότηση και τη λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Πυρηνική Ενέργεια.
Διαβάστε επίσης
Οι ηγέτες της Κύπρου αποδέχονται το σχέδιο του ΟΗΕ για συνομιλίες σχετικά με τη διαιρεμένη νήσο
Δένδιας: Βαθύτατη θλίψη για τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Πιερρακάκης, ο billionaire Ρόκος και το πάθος του με τις φιλανθρωπίες και τα ακίνητα
- 22 χρόνια σε κρυοσυντήρηση: Η γέννηση που αλλάζει τη συζήτηση για τον χρόνο και την IVF, τι λένε οι επιστήμονες
- Κόσμηση και Κόσμημα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
- Ελληνικές τράπεζες: Πού ποντάρουν τώρα Morgan Stanley, Euroxx και Jefferies
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.