• Πολιτική

    Σβίγγου: «Υπάρχει διέξοδος στην κρίση μέσα από ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα»

    • NewsRoom


    «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει στο επίκεντρό του τις κοινωνικές ανάγκες και έχει μια μεγάλη ευθύνη, να εκπροσωπήσει τα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας, τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας», δήλωσε η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, σχετικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, μιλώντας στον ρ/σ «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4».

    Τόνισε ότι «υπάρχει διέξοδος, μέσα από ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό αλλά και απολύτως ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, με ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται οι κοινωνικές ανάγκες». Σχετικά με τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την ενίσχυση των πολιτών «που έχουν ανάγκη, τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που με δυσκολία τα βγάζει πέρα». Αντίθετα, η κυβέρνηση έχει ως επιλογή να χαρίζει δισεκατομμύρια στους φίλους της, στις εταιρείες ενέργειας και στη συνέχεια να κρύβεται πίσω από τη διεθνή κρίση», πρόσθεσε.

    «Αστυνομία στα πανεπιστήμια έχει μόνο η Τουρκία του Ερντογάν»

    Κληθείσα να σχολιάσει την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και στο ΑΠΘ έκανε λόγο για «σχέδιο αντιπερισπασμού» και για «προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας» από την κυβέρνηση, λίγο πριν ανέβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΔΕΘ. ‘Αλλωστε, το ίδιο προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και την προηγούμενη εβδομάδα, είπε, σημειώνοντας πως «όταν αποκαλύφθηκε και η παρακολούθηση του κ. Σπίρτζη, είδαμε την προσπάθεια εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές της Αθήνας».

    Αναφορικά με το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας η κ. Σβίγκου είπε ότι «αστυνομία στα πανεπιστήμια έχει μόνο η Τουρκία του Ερντογάν» και πως «αυτή τη στιγμή οι ανάγκες της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης είναι πολύ διαφορετικές» και σχετίζονται με την ενίσχυση σε προσωπικό, την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, «την ίδια στιγμή που τα πανεπιστήμιά μας με αυτά τα λίγα μέσα τα οποία διαθέτουν, πραγματικά αριστεύουν και ανταγωνίζονται τα καλύτερα στην Ευρώπη».

    Σχετικά με τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε οπισθοχώρηση στις αναπτυξιακές ανάγκες της πόλης, ενώ «επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια μεγάλη προσήλωση στη λύση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και αναβάθμιση της, ώστε να είναι ένας αναπτυξιακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων». Σχολίασε ότι οι πολίτες «μπορούν να κάνουν τη σύγκριση με όσα δεν έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

    Διαβάστε επίσης

    Μεγάλη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Mononews: Στις 9,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης, με κίτρινη κάρτα στο κυβερνητικό έργοΜε αναλλοίωτους τους πολιτικούς συσχετισμούς προς έναν βαρύ Χειμώνα που θα κρίνει πολλά

    Opinion Poll: Η απάντηση για το συκοφαντικό δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ»



    ΣΧΟΛΙΑ