• Πολιτική

    Super League: Έντονος προβληματισμός στη Κυβέρνηση – Εξετάζεται η διακοπή του πρωταθλήματος

    • NewsRoom

    Γιώργος Βασιλειάδης. Υφυπουργός Αθλητισμού


    Τα γεγονότα του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ καθώς και ότι έχει προηγηθεί τις προηγούμενες αγωνιστικές, έχουν φέρει προβληματισμό στην Κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να εξετάζει σοβαρά τη διακοπή του πρωταθλήματος!

    Μάλιστα, οι κυβερνητικοί κύκλοι φέρονται να μελετούν και πιο έντονες παρεμβάσεις, προκειμένου να βάλει τέλος στην κατάσταση.

    Το ποτήρι ξεχείλισε η εικόνα του παιχνιδιού στην Θεσσαλονίκη, όταν στο 90′ ο διαιτητής Καμίνης ακύρωσε γκολ του ΠΑΟΚ ως οφσάιντ. Στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλαν μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ, με μπροστάρη τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος, όπως κατέγραψαν οι εικόνες, οπλοφορούσε. Μάλιστα, ο Σαββίδης φέρεται να απείλησε τον διαιτητή του αγώνα, σύμφωνα με την ομάδα της ΑΕΚ

    Το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά μετά από 2 ώρες, με τον διαιτητή όμως να γράφει στο φύλο αγώνα, μέσα από τα αποδυτήρια, πως το γκολ τελικά μετρά. Μάλιστα, σύμφωνα με την πλευρά του ΠΑΟΚ, το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά με υπεύθυνη την ΑΕΚ!

    Νωρίτερα, πάντως, έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να άρει την τιμωρία αφαίρεσης 3 βαθμών στον ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, από πολλές πλευρές υπήρξαν σαφέστατες αιχμές κατά της κυβέρνησης για πολιτική παρέμβαση υπέρ του ΠΑΟΚ.

    Η κυβέρνηση, πάντως, βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς εάν δεν παρέμβει θα θεωρηθεί πως ευνοεί τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Άλλωστε, παρά το γεγονός πως ο Σαββίδης θεωρείται ως θετικά προσκείμενος απέναντι στην κυβέρνηση, το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονος προβληματισμός, λόγω των επικρίσεων που έχει δεχθεί η σχέση αυτή από την αμερικανική πλευρά, μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα.

     Βασιλειάδης: Θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις

    Δήλωση για το ζήτημα έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης:

    «Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.

    Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

    Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

    Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα.

    Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Χάος στο 90′ στο ντέρμπι – Μπήκε στο γήπεδο με περίστροφο ο Σαββίδης!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Προϊόν πολιτικής παρέμβασης η άρση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O ΠΑΟΚ πήρε πίσω τους 3 βαθμούς-Παίζει με κόσμο κόντρα στην ΑΕΚ!

     



    ΣΧΟΛΙΑ