• Πολιτική

    Στρατηγικής σημασίας επένδυση της ΑΜΑΖΟΝ στην Ελλάδα- Συνάντηση με Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Στρατηγικής σημασίας επένδυση της ΑΜΑΖΟΝ στην Ελλάδα- Συνάντηση με Μητσοτάκη

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή το πρωί στις 9.30, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση που ετοιμάζει η εταιρεία στη χώρα μας για υπηρεσίες cloud.

    Υπενθυμίζεται  συνέντευξη  που είχε δώσει  ο Przemek Szuder, General Manager της Amazon Web Services, όπου είχε υπογραμμίσει την πρόθεση του πολυεθνικού κολοσσού να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

    Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι Υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκρέτσος.

    Όπως φαίνεται μετά τις Pfizer, Microsoft, Digital Realty και άλλων πολυεθνικών εταιρειών, ήρθε η σειρά της Amazon να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα. Η Amazon Web Services διαθέτει πάνω από το 45% της αγοράς cloud διεθνώς, με συνολικά έσοδα στο τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το αστρονομικό ποσό των…11,6 δισ. δολαρίων.

    Η νέα επένδυση εντάσσεται στον επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας για τη δημιουργία 30 νέων τοπικών ζωνών και ανακοινώθηκε επίσημα από τον πολυεθνικό κολοσσό στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου της Amazon Web Services.Μεσω αυτών των επενδύσεων θα δοθεί λύση στην αύξηση της ζήτησης του cloud.

    Διαβάστε επίσης

    Συνεργασία ΟΛΘ και Amazon Web Services (AWS)

    Amazon Web Services: Ξεκινά η λειτουργία του Περιφερειακού Κόμβου Διαστήματος στην Αθήνα

    Τζεφ Μπέζος: Data Center για τα δεδομένα που συλλέγουν οι δορυφόροι η επόμενη επένδυσή του στη Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ