• Πολιτική

    Στον πάγο η συμφωνία Τσίπρα με την Εκκλησία: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Ιερώνυμος

    • NewsRoom

    Από παλαιότερη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο Μέγαρο Μαξίμου


    Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα η συνάντηση, η πρώτη μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος συζήτησαν για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, όπως και για θέματα που απασχολούν την Ιεραρχία.

    Στο τραπέζι μπήκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η συμφωνία που είχε γίνει με την κυβέρνηση Τσίπρα για την εκκλησιαστική περιουσία και τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Πολιτείας.

    Στην συζήτηση του αρχιεπισκόπου με τον κ. Μητσοτάκη συμφωνήθηκε να τεθεί εξ αρχής το μισθολογικό των ιερέων, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά, καθώς και να επανεξετασθεί το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία.

    Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι θα διασφαλιστεί το μισθολογικό των ιερέων, ενώ για την εκκλησιαστική περιουσία συμφωνήθηκε να επανεξετασθεί το ζήτημα και να αναζητηθεί τρόπος αξιοποίησής της. Ας σημειωθεί ότι ουσιαστικά συμφωνία Εκκλησίας-Τσίπρα δεν υπήρξε, αφού διεφώνησε η Ιερά Σύνοδος και απέπεμψε το ζήτημα.

    Για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρξει μια εκλογικευμένη συμφωνία, να διδάσκονται τα θρησκευτικά, αλλά με σεβασμό στις άλλες θρησκείες και να μην γίνεται στο πλαίσιο κατήχησης.



    ΣΧΟΛΙΑ