• First Top Stories

    Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου

    Ο Γιάννος Παπαντωνίου με χειροπέδες λίγο πριν μπει στην κλούβα


    Στις φυλακές Κορυδαλλού θα κρατηθεί το ζεύγος Παπαντωνίου, μετά τη χθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης να προφυλακιστούν, καθώς δεν έπεισαν ανακριτές και εισαγγελέα ότι δεν εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ύψους 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

    Αργά χθες το βράδυ, φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενοι από αστυνομική δύναμη οδηγήθηκαν, από την πίσω πόρτα του κτιρίου 6 της Ευελπίδων, στην κλούβα της αστυνομίας. «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η  εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία» δήλωσε ο πρώην υπουργός λίγο πριν κλείσει πίσω του η πόρτα της κλούβας.

    Ο Γιάννος Παπαντωνίου έγινε ο δεύτερος υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που οδηγείται στη φυλακή για μίζες σε συμβάσεις εξοπλισμών.

    Τη νύχτα το ζευγάρι κρατήθηκε στο Μεταγωγών και σήμερα οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Τι είπε στην απολογία του ο Γιάννος

    Στις δεκαέξι ώρες απολογίας και απαντώντας σε δεκάδες ερωτήσεις των ανακριτών, ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνήθηκε ότι εισέπραξε μίζες.

    Ο κ. Παπαντωνίου ρωτήθηκε για ένα προς ένα τα εμβάσματα τουλάχιστον σε 7 λογαριασμούς και 35 υπολογαριασμούς ελβετικών και κυπριακών τραπεζών. Ποσά που διακινήθηκαν από τον Έλληνα αντιπρόσωπο της γαλλικής εταιρείας και φέρονται να αφορούν παράνομες πληρωμές για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003.

    Απολογούμενος υποστήριξε ότι «μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα, πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν, εξάλλου, ανοίξει πριν από 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 80 , όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

    Ο κατηγορούμενος μίλησε για πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο, όπως ισχυρίζεται, τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο», συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Χαρακτηριστικά, φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς: «Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων, πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν άγνοια του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας, επίσης, λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

    Στην 5ωρη απολογία της η Σταυρούλα Κουράκου ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απολογία Παπαντωνίου: Αρνείται κάθε κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η Σταυρούλα Κουράκου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ημέρα κρίσεως για τον Γιάννο Παπαντωνίου: Τι είπε στην διήμερη απολογία του



    ΣΧΟΛΙΑ