• Κοινωνία

    Ημέρα κρίσεως για τον Γιάννο Παπαντωνίου: Τι είπε στην διήμερη απολογία του

    Γιάννος Παπαντωνίου

    Γιάννος Παπαντωνίου


    Μετά από δεκαέξι ώρες ο Γιάννος Παπαντωνίου ολοκλήρωσε την απολογία του για το ξέπλυμα 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

    Μετά  το χθεσινό 12ωρο, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντούσε και σήμερα από  τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στις ερωτήσεις των δύο ανακριτών κατά της Διαφθοράς.

    Ο κ. Παπαντωνίου ρωτήθηκε για ένα προς ένα τα εμβάσματα τουλάχιστον σε επτά λογαριασμούς και 35 υπολογαριασμούς ελβετικών και κυπριακών τραπεζών. Ποσά που διακινήθηκαν από τον Έλληνα αντιπρόσωπο της γαλλικής εταιρείας και φέρονται να αφορούν παράνομες πληρωμές για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003.

    Αυτή την ώρα αρχίζει η απολογία της συζύγου του πρώην υπουργού, Σταυρούλας Κουράκου, επίσης κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Όταν ολοκληρωθεί και αυτή η απολογία, ανακριτές και εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων θα αποφανθεί για την τύχη του ζευγαριού.

    Τι είπε στην απολογία του

    Ο πρώην υπουργός αρνείται κατηγορηματικά ότι εισέπραξε μίζες ισχυριζόμενος ότι «μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί, τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

    Ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του», το οποίο, όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο»  συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς: «Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν, αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννος Παπαντωνίου: Μετά από 12 ώρες, συνεχίζει και αύριο την απολογία του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννος Παπαντωνίου: Από το πρωί απολογείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννος Παπαντωνίου: «Χωρίς απόδειξη «απιστίας», δεν υπάρχει παράνομη δραστηριότητα»



    ΣΧΟΛΙΑ