• Πολιτική

    Στο Βελιγράδι ο Νίκος Δένδιας – Συνάντηση με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας


    Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σέρβου Πρόεδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη), σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

    Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επικοινωνίας, ο Σέρβος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να μεταβεί σήμερα στο Βελιγράδι.

    Ο υπουργός Εξωτερικών αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα πραγματοποιήσει σήμερα την επίσκεψη, όπου θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον κ. Βούτσιτς, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Βελιγράδι (σε συνέχεια και της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην Πρίστινα στις 12 Μαρτίου) εντάσσεται στο πλαίσιο της ενεργούς υποστήριξης, από την Ελλάδα, της ευρωπαϊκής πρότασης για την ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας, μετά και τη συμφωνία, η οποία επετεύχθη στην Οχρίδα στις 18 Μαρτίου.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν θα συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, καθώς ο τελευταίος θα βρίσκεται σε ταξίδι εκτός Σερβίας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα μεγάλα ψέματα

    Σκέρτσος: Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι πιστεύει στις συνεργασίες



    ΣΧΟΛΙΑ