• Πολιτική

    Στο ΣτΕ θα κριθούν πάλι οι τηλεοπτικές άδειες


    Η νέα μάχη για τη συνταγματικότητα της διαδικασίας χορήγησης των 7  τηλεοπτικών αδειών αρχίζει μεθαύριο Τετάρτη. Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν οι πρώτες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για το “πάγωμα” του διαγωνισμού. Κατατέθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Άλφα, Αντένα, Σκάι και Σταρ.
    Ζητούν να ανασταλούν προσωρινά η υπ΄ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις  του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.
    Οι τηλεοπτικοί σταθμοί κάνουν λόγο στις προσφυγές τους για αντισυνταγματικότητα του  νομικού πλαισίου χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και σύγκρουσή του με τους νομοθετικούς Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς κανόνες. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής  αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.
    Για την τιμή εκκίνησης υποστηρίζουν ότι είναι υπερβολικά μεγάλη και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της τιμής εκκίνησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ονόματα έκπληξη στα γραφεία του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΡ: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις 7 τηλεοπτικές άδειες – Στα 3,5 εκ. ευρώ η εγγυητική επιστολή

            



    ΣΧΟΛΙΑ