• Πολιτική

    «Στο πόδι» ολόκληρη η Θεσσαλονίκη: Πορείες και συλλαλητήρια από οπαδούς και πολίτες

    Θεσσαλονίκη

    Θεσσαλονίκη


    Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται συνεχώς η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το πρωί της Κυριακής διαφορετικές κινητοποιήσεις ομάδων πολιτών και  οργανωμένων οπαδών αθλητικών ομάδων πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης.

    Στις 12 το μεσημέρι, έξω από το δημαρχείο  Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν πολίτες, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, εξαιτίας των τοποθετήσεων και δηλώσεων, που έχει κάνει για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Οι περίπου 130 διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας ελληνικές σημαίες, φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ αποχώρησαν στη 1.30μ.μ., με πρόθεση να καταθέσουν αύριο σχετικό ψήφισμα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

    Αυτή την ώρα ξεκινά η μαζική πορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν  στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι οπαδοί θα κατευθυνθούν μαζικά στο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τούμπα για τον αγώνα με την ΑΕΚ, καθώς με απόφαση της επιτροπής εφέσεων, επετράπη την τελευταία στιγμή η παρουσία οπαδών στο ντέρμπι των δικεφάλων. Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 1000 οπαδοί.

    Παράλληλα, λίγο μετά τη 1 μ.μ. , περίπου 300 οπαδοί της ομάδας του Άρη, ξεκινώντας από το γήπεδο του συλλόγου στην οδό Παπαναστασίου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, κινούμενοι ανατολικά και αποκλείοντας την κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές οδούς της πόλης, όπως η λεωφόρος Κ.Καραμανλή. Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η απόφαση αναβολής -για λόγους τήρησης της τάξης- του προγραμματισμένου για σήμερα αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, λόγω των αυξημένων αστυνομικών μέτρων για την αποφυγή επεισοδίων, ενόψει του ποδοσφαιρικού ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, σήμερα το απόγευμα. Η πορεία των οπαδών του Άρη αποκλείστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας στην οδό Μπότσαρη και από εκεί κινήθηκε προς το γήπεδο Κλ. Βικελίδης. Οι οπαδοί των κιτρινόμαυρων κατέληξαν στα γραφεία του συνδέσμου Super 3.

    Λίγα άτομα, τέλος, συγκεντρώθηκαν μετά τις 2 μ.μ. στο προξενείο της Τουρκίας, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.

    Τέλος, σε δύο συλλήψεις οδήγησαν οι προσαγωγές οκτώ ατόμων, που έγιναν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στη διάρκεια της νύχτας. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν κάποια από τις συλλήψεις ή προσαγωγές σχετίζεται με την ρίψη μολότοφ και πρόκληση φθορών σε τρία αυτοκίνητα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στο τουρκικό προξενείο.

    Φωτογραφίες: thestival.gr



    ΣΧΟΛΙΑ