• Top Stories

    Στο μυαλό του Κυριάκου όχι μόνο οι εκλογές, αλλά η κυριαρχία σε όλα τα μέτωπα

    Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η προσέλευση των μελών της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη των προεδρείων των Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος την Κυριακή: 126.000 νεοδημοκράτες συμμετείχαν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, δίνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν καλό λόγο για να χαμογελά.

    Μάλιστα, το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ ήταν διπλό: αφενός μήνυμα συσπείρωσης και συστράτευσης, με τη μαζική τους συμμετοχή, αφετέρου ισχυρό μήνυμα ανανέωσης, καθώς το 65% των προέδρων των Τοπικών Οργανώσεων, όπως προέκυψαν από την εκλογική διαδικασία, είναι νέα στελέχη.

    Τα στοιχεία αυτά αποτελούν «όπλο» στα χέρια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπει τη δυναμική του κόμματος να αυξάνεται διαρκώς, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει την ακριβώς αντίθετη πορεία, χάνοντας θεαματικά τη δυναμική του, λόγω της φθοράς που προκαλούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης. Είναι άλλωστε σαφές ότι το αίτημά του για διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατό δεν είναι ένα «πυροτέχνημα», αλλά ένα ρεαλιστικό αίτημα που βασίζεται στην αίσθηση πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πλέον κοινωνικό έρεισμα και πως οι συνθήκες είναι ώριμες για την ανέλιξη στην εξουσία μίας… νέας Νέας Δημοκρατίας, πλήρως απαλλαγμένης από τον λαϊκισμό και έτοιμης να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα «μεταμορφώσουν» τη χώρα.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν περιορίζεται στο κομματικό του ακροατήριο, αλλά επιχειρεί μία κοινωνική διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, εν όψει και του επικείμενου Συνεδρίου του κόμματος, στις 22-24 Απριλίου, και να κυριαρχήσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο εκλογικά, αλλά και σε όλα τα επίπεδα.

    Και για να το πετύχει αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει σε ένα «γήπεδο» που γνωρίζει πολύ καλά, καλύτερα από κάθε άλλο πολιτικό: στο Διαδίκτυο, με  την ηλεκτρονική πλατφόρμα δράσης «Συμμετέχω στη ΝΔ», που παρουσιάστηκε από τον αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη τη Δευτέρα.

    Στόχος της δράσης είναι να φέρει τους πολίτες, με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Όπως ανέφερε κατά την παρουσίασε της πλατφόρμας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι απολύτως σαφές ότι το άνοιγμα το οποίο  κάνουμε στην κοινωνία, έχει μια πολύ σημαντική απήχηση. Όπως είχε πολύ μεγάλη απήχηση και  η ανοιχτή πρόσκληση σε τεχνοκράτες για την υποστήριξη της ομάδας προγράμματος, στην οποία  ανταποκρίθηκαν πάνω από 700 άτομα.  Η δράση ‘’συμμετέχω’’,  που ανακοινώνεται σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα σε  αυτήν την κατεύθυνση. Σε μια εποχή μεγάλης ασφυξίας και μιας Κυβέρνησης η οποία περιορίζεται σε μια κλειστή παρέα, εμείς ανοίγουμε τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας, σε όλες και όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν σε αυτήν τη δημιουργική προσπάθεια. Αυτό είναι και το νόημα της πρωτοβουλίας μας».

    «Έχουμε» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «μια μεγάλη πολιτική ευκαιρία αυτήν την στιγμή. Να δημιουργήσουμε συνθήκες, όχι απλά μιας διαφαινόμενης πολιτικής νίκης, αλλά και μιας πολιτικής κυριαρχίας. Έχουμε απέναντί μας ένα κόμμα, το οποίο είναι απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών και έναν πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πει τα μεγαλύτερα ψέματα, αν όχι από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, αλλά σίγουρα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Οι πολίτες, εκ των πραγμάτων, είναι καχύποπτοι απέναντι και στα παραδοσιακά κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να αρθρώσει έναν πειστικό πολιτικό λόγο και να πείσει τους πολίτες ότι μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει τη διέξοδο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος».

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Και όμως η Dear Christine ήταν η καλύτερη μας σύμμαχος. Πάει και αυτή…



    ΣΧΟΛΙΑ