• Πολιτική

    “Στο εδώλιο” ο Mark Zuckerberg -Κατηγορούν το Facebook για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

    • NewsRoom


    Μπλεξίματα για τον ιδιοκτήτη του Facebook, Mark Zuckerberg, καθώς τα ρατσιστικά σχόλια που κατά καιρούς αναρτώνται από χρήστες του μέσου κοινωνικού δικτύωσης έφεραν καταγγελία για «υποκίνηση μίσους» και εισαγγελική έρευνα!

    hateΗ καταγγελία έγινε από γερμανό δικηγόρο με το επιχείρημα ότι το Facebook δεν συνεργάζεται για την εξάλειψη των ρατσιστικών σχολίων που αναρτώνται από τους χρήστες. Η γερμανική δικαιοσύνη ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να εξεταστεί αν προκύπτει “ποινικά κολάσιμη πράξη” και κατά πόσο το γερμανικό δίκαιο μπορεί να εφαρμοστεί σε μια τέτοια υπόθεση, εξήγησε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου.

    Η εισαγγελία θα εξετάσει αν δύναται να ασκηθεί δίωξη “για υποκίνηση μίσους” σε βάρος του ίδιου του Mark Zuckerberg και εννέα ακόμη στελεχών του Facebook.

    Stop-Hate-Crimes_

    Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει το Facebook και άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ ανεκτικοί απέναντι στους χρήστες που εκφράζουν ρατσιστικές ή αντισημιτικές απόψεις.



    ΣΧΟΛΙΑ