• Πολιτική

    Στο αρχείο οι δικογραφίες Γεωργιάδη-Αβραμόπουλου για Novartis

    novartis

    Δημήτρης Αβραμόπουλος και Άδωνις Γεωργιάδης


    Δεν προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής σε μίζες της Novartis για τον Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο και οι σχετικές δικογραφίες αρχειοθετήθηκαν.

    Η Οικονομική Εισαγγελία με πολυσέλιδες διατάξεις κατέληξε στην κρίση ότι δεν προέκυψε από το συλλεγέν αποδεικτικό υλικό εμπλοκή των 2 πρώην υπουργών υγείας.

    Έτσι από τους 10 πολιτικούς που ενεπλάκησαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες, μόνο για τον Ανδρέα Λοβέρδο προέκυψαν ενδείξεις που ερευνώνται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη που υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε να την τελική μελέτη του φακέλου.

    Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε κάποιες εξηγήσεις, άποψη που δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους δύο επίκουρους, ούτε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε από τον εποπτεύοντα την έρευνα κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλη αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Κωνσταντοπούλου για Novartis: Ο Βαξεβάνης δημοσίευσε καταθέσεις ανωνύμων μαρτύρων πριν αυτές δοθούν



    ΣΧΟΛΙΑ