• Πολιτική

    Κωνσταντοπούλου για Novartis: Ο Βαξεβάνης δημοσίευσε καταθέσεις ανωνύμων μαρτύρων πριν αυτές δοθούν

    • NewsRoom
    Κωνσταντοπούλου

    Ζωή Κωνσταντοπούλου


    Με αποδείξεις και στοιχεία ότι η Novartis είναι ένα «σκάνδαλο» και μία «σκευωρία» που έστησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τοποθετήθηκε στο θέμα της δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Σε τηλεοπτική συνέντευξη της στο action24, ανέφερε πως οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση Novartis είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Documento, πριν ακόμη οι μάρτυρες μιλήσουν στη δικαιοσύνη.

    Όπως είπε: «Στις 4/2 του 2018, ημέρα της μεγάλης διαδήλωσης για τη δρομολογούμενη (τότε) Συμφωνία των Πρεσπών, κυκλοφόρησε το Documento που περιείχε καταθέσεις προστατευμένων – ανωνύμων – μαρτύρων ενώπιον της εισαγγελέως διαφθοράς. Όμως, οι καταθέσεις, όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα, ακόμη δεν είχαν δοθεί. Έγιναν, εάν έγιναν, μετά».

    Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε και κάτι ακόμα για τον εκδότη-δημοσιογράφο:

    «Τον κ. Βαξεβάνη τον υπερασπίστηκα το 2012, όταν του ασκήθηκε δίωξη για τη λίστα Λαγκάρντ. Τελικά, όμως, μετατράπηκε από δημοσιογράφος και ανεξάρτητος εκδότης, όπως φαινόταν, σε πλήρως εξαρτημένο εκδοτικό μηχανισμό που υποστήριζε την κυβέρνηση με τρόπο έξω από τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και του κοινωνικώς ανεχτού».

    Διαβάστε επίσης:

    Πολάκης: Σε ταβέρνα στο Πικέρμι με αιχμές για το περιστατικό στο Μοσχάτο

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Τα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο

     



    ΣΧΟΛΙΑ