• Πολιτική

    Στις ΗΠΑ Τσακαλώτος – Χουλιαράκης για επαφές με επενδυτές

    Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos, third right, arrives for a round table meeting of eurozone finance ministers at the EU LEX building in Brussels on Tuesday, July 7, 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras was heading Tuesday to Brussels for an emergency meeting of eurozone leaders, where he will try to use a resounding referendum victory to eke out concessions from European creditors over a bailout for the crisis-ridden country. (AP Photo/Michel Euler)


    Στις ΗΠΑ βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης.

    Οι δύο αξιωματούχοι ταξίδεψαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκειμένου να έχουν επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, στη Νέα Υόρκη στις 9-10/07.

    Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπ. Οικονομικών θα μεταβούν για τον ίδιο λόγο και στη Βοστώνη στις 11/07.

    Στις επαφές τους με θεσμικούς επενδυτές και funds σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα αναλύσουν  τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

    Funds και επενδυτικές τράπεζες αναγνωρίζουν ήδη από καιρό πως το ελληνικό χρέος είναι διαχειρήσιμο σε βάθος δεκαετίας, ωστόσο θεωρούν πως το κόστος αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια και σε ορατό ορίζοντα θα απαιτηθεί νέα διευθέτηση του.

    Για παράδειγμα η Barclays εξέδωσε προ ημερών ανάλυση για την Ελλάδα στην οποία αναφέρει πως ενδεχομένως να χρειαστούν μακροπρόθεσμα περισσότερα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Αυτό διότι η τροχιά του δημόσιου χρέους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δημοσιονομικές προσπάθειες (πρωτογενής πλεονάσματα) και μακροοικονομικές υποθέσεις (την αύξηση του ΑΕΠ) που είναι φιλόδοξες σύμφωνα με τη Barclays.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αχτσιόγλου: «Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα δεν μπορεί να τίθενται υπό αμφισβήτηση»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φ. Γεννηματά: Φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα και συμπρωταγωνιστή τον Καμμένο

    MH XAΣΕΤΕ: Κωστής Χατζηδάκης: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια γυάλα μέχρι το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ