• Top Stories

    Στις δαγκάνες του Καμίνη όσοι παρκάρουν παράνομα στο κέντρο

    Kαμίνης


    Αντιμέτωποι με τις δαγκάνες του Δήμου Αθηναίων έρχονται από σήμερα όσοι οδηγοί σταθμεύουν παράνομα το όχημά τους στο κέντρο της Αθήνας. Ετσι, μετά το «κυνήγι» πινακίδων κυκλοφορίας, στις αρμοδιότητες των δημοτικών υπαλλήλων με τα χακί μπαίνει και η τοποθέτηση σιδερένιων δαγκάνων στους τροχούς των παράνομα σταθμευμένων ΙΧ. Κι όλα αυτά την ώρα που η εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας -ακόμα και σε δημοφιλή τουριστικά σημεία- είναι χειρότερη από ποτέ.

    dimotikiastinomia

    Αρκεί μία βόλτα σε μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές του κέντρου, όπως π.χ. η Πλατεία Δεξαμενής. Ξεχειλισμένοι κάδοι απορριμμάτων, σκουπίδια και ακαθαρσίες παντού, σε ένα σημείο του Κολωνακίου απ’ όπου περνούν εκατοντάδες τουρίστες την ημέρα ανεβαίνοντας για Λυκαβηττό.  Λίγο πιο δίπλα κι ενώ οι υπηρεσίες του δήμου είναι παντελώς απούσες, δημοτικοί αστυνομικοί κόβουν κλήσεις σε ΙΧ που έχουν σταθμεύσει είτε παράνομα, είτε σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης.

    kaminiskafetzopoulos

    Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης μίλησε για μέτρο κατά της «αντικοινωνικής στάθμευσης»: «Το να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του στη μέση μιας πλατείας ή σε ράμπα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα δεν είναι ανάγκη, είναι κακή νοοτροπία», είπε για να συμπληρώσει ότι μετά από δυο-δυόμιση χρόνια απουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας, η κατάσταση στο θέμα της στάθμευσης επιδεινώθηκε.  «Αυτό το μέτρο θα λειτουργήσει παραδειγματικά, ώστε να έχουμε σύντομα μια σαφή βελτίωση», εκτίμησε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ποιος όμως θα «τιμωρήσει» παραδειγματικά τους υπευθύνους του δήμου για τη θλιβερή εικόνα του κέντρου την ώρα μάλιστα που έχει ανοίξει για τα καλά η τουριστική σεζόν;

    Πρώτη μέρα σήμερα, το μέτρο με τις δαγκάνες έκανε πρεμιέρα κυρίως στις πλατείες Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Κοτζιά.

    daganestroxaias

    Αν είστε ένας από τους «τυχερούς» οδηγούς και δείτε το αυτοκίνητό σας μπλοκαρισμένο από τις δαγκάνες του Δήμου, πρέπει να τρέξετε να πληρώσετε εντός της ημέρας το πρόστιμο. Αν τώρα δεν προλαβαίνετε, μετά από λίγο το ΙΧ σας θα μεταφερθεί με γερανό σε ιδιωτικό πάρκινγκ, με τα έξοδα της μεταφοράς αλλά και της φύλαξής του να επιβαρύνουν εσάς τους ίδιους. Στους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος του θα τοποθετείται ενημερωτικό φυλλάδιο του δήμου Αθηναίων με όλες τις οδηγίες χρηστικού περιεχομένου, (πού μπορεί να αποτανθεί προκειμένου να καταβάλλει το αντίτιμο της κλήσης και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για επιπλέον πληροφορίες).

    daganesix

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο που επαναδραστηριοποιήθηκε η Δημοτική Αστυνομία έχει βεβαιώσει 56.000 κλήσεις για παράνομη στάθμευση και 184.000 παραβάσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση.



    ΣΧΟΛΙΑ