• Πολιτική

    Στήνουν προβοκάτσια οι Τούρκοι: συνέλαβαν και κρατούν έξι ψαράδες από τη Χίο

    • NewsRoom


    Έξι Έλληνες ψαράδες συνελήφθησαν και κρατούνται στο Τσεσμέ από τις Τουρκικές αρχές ενώ πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι γίνονται ενέργειες για την απελευθέρωσή τους.

    Οι έξι επιβαίνοντες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, τουλάχιστον στις λιμενικές αρχές, έως το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2016, οπότε και προσήλθαν συγγενείς τους στο λιμεναρχείο Χίου και ανέφεραν το περιστατικό. Το σκάφος προσεγγίσθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή μάλλον εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, μεταξύ Χίου και Σάμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το astraparis.gr, η τουρκική ακτοφυλακή οδήγησε  το σκάφος «ΜΙΑ» με τους έξι Έλληνες επιβαίνοντες, στο λιμάνι του Τσεσμέ. Το σκάφος, το οποίο έχει καταχωρηθεί ως θαλαμηγός, είναι σημαίας Virgin Islands (Παρθένοι Νήσοι) και βρίσκεται επί μακρόν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Χίου, ενώ είχε αποπλεύσει από το ελληνικό νησί το πρωί της Κυριακής, 23 Οκτωβρίου 2016.

    Στην υπόθεση έχει εμπλακεί το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από πλευράς λιμενικών αρχών το θέμα χειρίζεται κεντρικά το υπουργείο Ναυτιλίας από το οποίο και αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

    Πηγές του υπουργείου επισημαίνουν ότι γίνονται ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο για την επίλυση της υπόθεσης, με τους επιβαίνοντες να εικάζεται ότι θα απελευθερωθούν άμεσα. Ας ελπίσουμε βέβαια, ότι αυτή τη φορά το Υπ. Εξωτερικών δε θα προβεί σε “λογοπαίγνια”.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυβερνητικά στελέχη στον Τσίπρα: Αλέξη διώξε τώρα τον Βερναρδάκη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Σκουρλέτης: Αρχηγός σε αναμονή; 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μεγάλη μάχη Σαββίδη- Δαυίδ: Θα είναι η πρώτη ήττα ή νίκη για το νέο Ceo της Coca Cola;



    ΣΧΟΛΙΑ