Πολιτική

Στην Βεγγάζη, έδρα της Βουλής της Λιβύης, τη Δευτέρα ο Δένδιας – Ανοίγει ξανά το Γενικό Προξενείο

  • NewsRoom
Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στην Βεγγάζη της Λιβύης, έδρα του κοινοβουλίου της χώρας, θα βρεθεί τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη στην Τρίπολη με αφορμή την επανέναρξη λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας.

Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ανοίξει ξανά το γενικό προξενείο της στην πόλη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή που κυριαρχούν οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ. Υπενθυμίζεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων, που έχει έδρα στη Βεγγάζη, όχι μόνο δεν έχει κυρώσει το παράνομο μνημόνιο της κυβέρνησης Σάρατζ με την Άγκυρα, αλλά επιπρόσθετα το έχει χαρακτηρίσει επισήμως άκυρο.

Ο Νίκος Δένδιας στη Βεγγάζη θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Hussein Atiya Abdul Hafeez Al Qatrani, τον Δήμαρχο της Βεγγάζης Saqr Bujwari και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Aguila Saleh Issa. Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις.

Επίσης, θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό (12.00 ώρα Ελλάδας) και ύστερα από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (15.30 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις.


ΣΧΟΛΙΑ