• Πολιτική

    Στην κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης θα αποχαιρετίσουν την Παρασκευή, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τον αστυνομικό των ΜΑΤ, Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο της Νίκαιας μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

    Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στη Θεσσαλονίκη, θα δώσει αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

    Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αστυνομικός πάλεψε για 21 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου, ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στη ΜΕΘ οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να ακρωτηριάσουν το πόδι του με στόχο να αντιμετωπίσουν τις όποιες επιπλοκές, ενώ βρισκόταν σε τεχνητό κώμα.

    Μητσοτάκης: Ζήτημα τιμής η τιμωρία των δολοφόνων και το ξερίζωμα της βίας

    Την οδύνη του για την απώλεια του αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη και τα συλλυπητήρια του στους οικείους του και την Ελληνική Αστυνομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο facebook.

    Παράλληλα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την δέσμευση του για τιμωρία των «δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας» επισημαίνοντας ότι είναι «μια ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου».

    Η ανάρτηση του πρωθυπουργού είναι η εξής:

    «Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του.

    Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια.

    Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης για την απώλεια του αστυνομικού: Ζήτημα τιμής η τιμωρία των δολοφόνων και το ξερίζωμα της βίας

    Μητσοτάκης: Θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο – Η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου

    Γιώργος Λυγγερίδης: Ποιος θα κλάψει για τον «μπάτσο» του χιλιάρικου;



    ΣΧΟΛΙΑ