• Πολιτική

    Στην αντεπίθεση το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης!

    • NewsRoom
    Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Στην αντεπίθεση περνά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αυξάνοντας ακόμα πιο πολύ την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή την δημοσίευση του σκεπτικού του ΣτΕ για την απόρριψη της έφεσης στην παροχή ασύλου σε έναν εκ των Τούρκων στρατιωτικών.

    Η Άγκυρα κάνει λόγο για παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας αναφορικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της Συνθήκης της Γενεύης αναφορικά με το καθεστώς των προσφύγων.

    Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

    «Το Ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας υπέγραψε μια άλλη σκανδαλώδη απόφαση, απορρίπτοντας την αντίρρηση της ελληνικής κυβέρνησης για την απόφαση χορήγησης ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαγιάντσι, έναν από τους ενόχους της απόπειρας πραξικοπηματικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

    Η απόφαση αυτή όχι μόνο παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά συνιστά παραβίαση και της Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το καθεστώς των προσφύγων.

    Απορρίπτοντας την έκδοση των πραξικοπηματιών προδοτών, η Ελλάδα προετοίμασε το έδαφος για τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες προσβάλλουν τη συνείδηση του τουρκικού έθνους.

    Οι ελληνικές αρχές δεν πρέπει να επιτρέψουν άλλο στη χώρα τους να παράσχουν ένα ασφαλές καταφύγιο στους πραξικοπηματίες, να χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία τη δικαστική τους κρίση, παραβιάζοντας ακόμη και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας, με τη λήψη παράνομων αποφάσεων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Χαστούκι» για την Τουρκία το σκεπτικό του ΣτΕ για το άσυλο στον Τούρκο πιλότο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγκυρα: Η ελληνική δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας – Στηρίζει το πραξικόπημα



    ΣΧΟΛΙΑ