• Ελλάδα

    Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis

    Novartis

    Novartis


    Για δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς της περιόδου 2006 ως αρχές του 2015 διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Τα αδικήματα στα οποία σκόνταψε η έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για τη Novartis είναι δωροδοκίες και απιστία. Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης πριν από λίγο παρέδωσαν αντίγραφο τμήματος της μεγάλης δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

    Για τα μη πολιτικά πρόσωπα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

    Η έρευνα που αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο καθώς και για το ενδεχόμενο ξεπλύματος βρωμικου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα, θα συνεχιστεί από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

    Την ώρα που η δικογραφία έφτανε στον Άρειο Πάγο, έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πρόσωπα από τον επιχειρηματικό, διαφημιστικό ακόμη και εκδοτικό χώρο φέρονται να πήραν μέρος σε ένα «χορό» εκατομμυρίων γύρω από την υγεία.

    Παράλληλα, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διαβιβάζονται στη Βουλή τρεις μηνυτήριες αναφορές (η μία έχει κατατεθεί από τον Ανδρέα Λοβέρδο) για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων χωρίς να είναι απαραίτητες.



    ΣΧΟΛΙΑ