• Πολιτική

    Στη Νίκαια σήμερα ο Πρωθυπουργός – «Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της ευαισθησίας»

    • Χρύσανθος Κοσελόγλου
    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Το παρών στην τρίτη και τελευταία προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια θα δώσει σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, με θέμα την «Κοινωνική Πολιτική και την Ισότητα».

    Σε μία στιγμή που ο Α. Τσίπρας κατηγορεί την Κυβέρνηση πως «νοιάζεται να ξοδεύει για τους λίγους και εκλεχτούς» η Νέα Δημοκρατία «απαντά με έργα και όχι με λόγια» σχολιάζουν πηγές του κόμματος.

    Ο Πρωθυπουργός αναμένεται μεταξύ άλλων να σχολιάσει με καυστικό τρόπο τα όσα έγιναν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η επιλογή της Νίκαιας δεν είναι τυχαία. Νέα Δημοκρατία ζεσταίνει για τα καλά τις μηχανές ενόψει του 14ου Συνεδρίου της στις 6-8 Μάϊου και στοχεύει σε πολιτικές και περιοχές «κλειδιά».

    Μετά από το Αιγάλεω, το Χαλάνδρι και το Ηράκλειο, η Νέα Δημοκρατία εστιάζει και στην Β’ Πειραιά. Αποτελεί μία περιοχή που η Νέα Δημοκρατία έχασε στις εκλογές του 2019 με διαφορά σχεδόν… 8 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Πρώτα ο πολίτης»

    Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει όλο το έργο της Κυβέρνησης τους τελευταίους 33 μήνες που αποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, πως παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις η κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις που λύνουν πραγματικά προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη και πως δομείται, μέρα με την ημέρα, ένα κράτος που δεν περιφρονεί τον πολίτη.

    Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων στην ψηφιοποίηση 200 υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ, του ΟΠΕΚΑ και του Υπουργείου εργασίας αλλά και στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες ώστε να αντέξουν την τρομακτική αύξηση των τιμών, την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο εθνικό σχέδιο με στόχο να υπάρξει δραστική παρέμβαση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, είτε η Ευρώπη πάρει πρωτοβουλίες…είτε όχι.

    Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού σχολίαζαν πως «είναι σημαντικό να αναδειχθεί πως η Νέα Δημοκρατία είναι το αληθινά προοδευτικό κόμμα, όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις. Εμείς στηρίξαμε τους νέους γονείς, εμείς σταθήκαμε δίπλα στα θύματα κακοποίησης, ενισχύσαμε τις δομές κακοποιημένων γυναικών, αλλάξαμε τον ποινικό κώδικα…».

    Στο προσυνέδριο της Νίκαιας θα τοποθετηθεί ο Υπ. Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης που θα μιλήσει για όλο το έργο που έχει συντελεστεί στο Υπουργείο του καθώς και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης ο οποίος για τρίτη φορά από τότε που εξελέγη μεταβαίνει με κομματικό κλιμάκιο στην περιοχή.

    Τον λόγο θα πάρει και η Υφυπουργός Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου με έμφαση στη θέσπιση του επιδόματος γέννησης, επιδόματος αναδοχής αλλά και πολιτικών όπως το «Στέγαση και Εργασία» για τους πολίτες σε κατάσταση αστεγίας.

    Τα πηγαδάκια Μητοτάκη – Μεϊμαράκη στην Κρήτη

    Δεν έμεινε απαρατήρητη η «χημεία» Κυριάκου Μητσοτάκη – Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο προσυνέδριο του κόμματος στην Κρήτη το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με πηγές του mononews.gr που παρακολούθησαν το συνέδριο, καθ’ όλη τη διάρκεια οι δύο άνδρες αντάλλασσαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    Το προσυνέδριο ήταν μια καλή ευκαιρία, μετά από πολύ καιρό λόγω της πανδημίας, να βρεθούν δια ζώσης και να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν την περιφέρεια αλλά και τη νέα γενιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει την Μεγάλη Πέμπτη η πλατφόρμα

    Δεν έκλεισαν οι λογαριασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ – Το Συνέδριο επισημοποίησε τη ρήξη – Ξεκάθαρα μηνύματα στον Τσίπρα

    ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι είναι οι κομματικοί «τραμπούκοι» που καταγγέλλει η μειοψηφία;



    ΣΧΟΛΙΑ