• Πολιτική

    Στη φυλακή οι 9 Τούρκοι και Κούρδοι που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης

    Αστυνομία


    Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι 9 Τούρκοι και Κούρδοι που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Οι συλληφθέντες που κατά τις τουρκικές αρχές είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C έδωσαν τυπικές απολογίες στην ανακρίτρια και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις για τα ευρήματα της αστυνομίας, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

    Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και φωνάζοντας συνθήματα μαζί με περίπου 20 αλληλέγγυους που βρίσκονταν έξω από το ανακριτικό γραφείο.

    Οι κατηγορουμενοι παρέδωσαν υπόμνημα στην ανακρίτρια στο οποίο αιτιολόγησαν την άρνηση τους να απολογηθούν για τα 4 κακουργήματα που αντιμετωπίζουν.

    Οπως λένε, δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που εχει σχηματιστεί σε βάρος τους ενώ το κατηγορητήριο τους το παρέλαβαν μόλις σήμερα το πρωί. Επιπλέον , σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, η εχέμυθη επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησης τους στην αντιτρομοκρατική.

    Στο υπόμνημα τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι
    “Η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν ειναι τρομοκρατία”.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν αόριστο το κατηγορητήριο καθώς όπως αναφέρουν τους αποδίδει ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρις να προσδιορίζει ποια είναι αυτή , ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε δρούσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτοί είναι οι 9 Κούρδοι που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Για χρέος 15.000 ευρώ βγαίνει στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία συνταξιούχου δημοσιογράφου



    ΣΧΟΛΙΑ