• Πολιτική

    Στη Δικαιοσύνη, με εντολή Χρυσοχοΐδη, όσοι διασπείρουν «θεωρίες συνωμοσίας» για τον κορονοϊό

    • NewsRoom
    Στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές σε «θεωρίες συνομωσίας» για τον κορονοϊό, που ανέβηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και, συγκεκριμένα, σε μικρά site, καθώς και στα social media.

    Πρόκειται για αναρτήσεις που αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι» και παροτρύνουν, μεταξύ άλλων, τον κόσμο να μη δέχεται πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

    «Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

    Το υλικό εστάλη ήδη στον εισαγγελέα ο οποίος και θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

    «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.



    ΣΧΟΛΙΑ