• Top Stories

    Στη ΔΕΘ ανοίγει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου

    • NewsRoom
    deth


    Την πρώτη σκληρή αναμέτρηση της νέας σεζόν, που θα σημάνει και την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, θα έχουμε στη ΔΕΘ, με Τσίπρα και Μητσοτάκη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους εφ’ όλης της ύλης. Το κλίμα είναι ήδη οξυμμένο και οι επόμενοι μήνες, μέχρι τις κάλπες, θα επικρατήσει η πόλωση με σκοπό το «μπετονάρισμα» των κομματικών ακροατηρίων.

    Το κεντρικό σημείο των επιχειρημάτων του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ είναι ότι πλέον η κυβερνηση μπορεί να αποφασίζει μόνη της για την οικονομική πολιτική, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση περί ακατάσχετης παροχολογίας και προειδοποιεί τον Αλ.Τσίπρα να μην προνομοθετήσει παροχές.

    Το σημερινό στοίχημα του πρωθυπουργού είναι να πείσει το κομματικό του ακροατήριο ότι η χώρα περνά σε νέα φάση, κατά την οποία ο πρωθυπουργός, πλέον, μπορεί να παρουσιάζει το δικό του πρόγραμμα, χωρίς τις επεμβάσεις των δανειστών. Σε αυτό πλαίσιο με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις συντάξεις.

    Ο κ. Τσίπρας ποντάρει πολλά στο κοινωνικό πακέτο, και γι’ αυτό στην κορυφή της ατζέντας του θα βρεθούν εργασιακά, κατώτατος μισθός, επιδοματική πολιτική και μειώσεις σε φόρους.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλές φορές επιτεθεί στην κυβέρνηση μιλώντας για προεκλογικό πακέτο παροχών που ετοιμάζει στη ΔΕΘ, προειδοποιώντας ότι βλάπτει τη χώρα και αυξάνει το κόστος δανεισμού.

    Αναμένεται, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, να παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα, με έμφαση στην ανάπτυξη και σε κάποιες φοροελαφρύνσεις, ως τη μόνη συνταγή για να βγει η χώρα από την κρίση.

    Θα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση μλέγοντας ότι οι παροχές Τσίπρα είναι μόνο ένα μικρό μέρος όσων έχου αφαιρεθεί από την άδικη υπεροφορολόγηση της μεσαίας τάξης που στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγεί.

    Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια και θα κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα και στα υπόλοιπα θέματα της εξωτερικής πολιτικής (ελληνοτουρκικά, κυπριακό κοκ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σήμερα τα εγκαίνια της ΔΕΘ: «Αστακός» η Θεσσαλονίκη, σε κλοιό διαδηλώσεων ο Τσίπρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Γιάννη, θα σκίσεις στις εκλογές»



    ΣΧΟΛΙΑ