• Πολιτική

    ΣτΕ: Την ερχόμενη Παρασκευή η συζήτηση της προσφυγής Ανδρουλάκη για την ΑΔΑΕ

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης


    Έναν χρόνο μετά την προσφυγή του Νίκου Ανδρουλάκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), προσδιορίστηκε να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το αίτημα του να κυρωθεί ως αντισυνταγματική η άρνηση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να τον ενημερώσει για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής ζητάει την ακύρωση της σχετικής πράξης του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, βάσει της οποίας δεν του δόθηκαν στοιχεία για την εισαγγελική διάταξη άρσης απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του και το φάκελο με το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή της άρσης .

    Ο κ. Ανδρουλάκης ζητάει από το ΣτΕ να αναγνωρισθεί ότι η διάταξη του νόμου 4790/2021 με την οποία απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Υποστηρίζει επίσης στην προσφυγή του ότι η ελληνική νομοθεσία δεν εναρμονίζεται με την οδηγία 2002/58 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

    Το πρώτο ζήτημα που θα κρίνει η Ολομέλεια του ΣτΕ είναι εάν ο κ. Ανδρουλάκης έχει έννομο συμφέρον.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Υπουργικό Συμβούλιο το Νομοσχέδιο για την «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας»

    Υπόθεση Βγενόπουλου: Αναρμόδιο το ΣτΕ για το πειθαρχικό της Τσατάνη

    Ελληνικό Κτηματολόγιο: Αυτά είναι τα νέα υποκαταστήματα που ξεκινούν τη λειτουργία τους



    ΣΧΟΛΙΑ