• Πολιτική

    ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγή για την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας Αίγινας -Περάματος

    justice δικηγόροι


    Η υποθαλάσσια οδική ζεύξη της Σαλαμίνας με το Πέραμα θα κατασκευαστεί κανονικά μετά το πράσινο φως που «άναψε» και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Δ΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε την προσφυγή περιβαλλοντικού ομίλου της Σαλαμίνας, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική  η υπουργική απόφαση που για την προκήρυξη του διαγωνισμού.
     
    Η υποθαλάσσια  σήραγγα έχει μήκος  1,1 χλμ., με άλλα 2 χλμ προσβάσεις από τον κόμβο του Περάματος και τον κόμβο των Παλουκίων. Το συνολικό έργο φτάνει τα 14,5 χλμ αν προστεθούν τα οδικά τμήματα παράκαμψης του Περάματος και της Σαλαμίνας.
      
    Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» με την προσφυγή του στο ΣτΕ ζητούσε να ακυρωθεί η από 27.3.2012 απόφαση του υπουργού Υποδομών με την οποία εγκρίθηκε η διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της «μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου μόνιμης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης νήσου Σαλαμίνας και η προκήρυξη (22.3.2012) της α΄ φάσης του σχετικού διαγωνισμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣτΕ: Ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της επένδυσης στο Ελληνικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιατροδικαστής για απαγχονισμό φοιτητή στα Ιωάννινα: «Είναι νωρίς για συμπεράσματα»



    ΣΧΟΛΙΑ