ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«H δημοσιονομική ευστάθεια είναι θεμέλιο αξιοπιστίας, ανθεκτικότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η οποία αντιμετώπισε επώδυνες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, για περίπου μία δεκαετία λόγω της κρίσης», ανέφερε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, σε παρέμβασή του, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημοσιονομική ισορροπία.
«Το σχέδιο νόμου δεν αφορά απλώς τροποποιήσεις σε τεχνικά δημοσιονομικά ζητήματα αλλά στη διαρκή στρατηγική πορεία της χώρας σε ένα ανθεκτικό και κοινωνικά δίκαιο πλαίσιο δημοσιονομικής διακυβέρνησης, το οποίο ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και αυριανές προκλήσεις», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και υπογράμμισε ότι η σημερινή πρόταση μεταρρύθμισης έρχεται να επικαιροποιήσει και να ενισχύσει το υπάρχον πλαίσιο που διαμορφώθηκε με τον Νόμο 4270 του 2014, που «αποτέλεσε πυλώνα της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας».
Αυτό γιατί, όπως είπε, μέσω αυτού, επετεύχθη η αναβάθμιση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας της χώρας έναντι των εταίρων και αγορών, η βελτίωση της παρακολούθησης των δαπανών και εσόδων όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, η ενίσχυση της δημοσιονομικής ευστάθειας, και εν τέλει η προσέγγιση των αγορών με σοβαρότητα.
«Το Σχέδιο Νόμου δεν αποτελεί μία τυπική εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά καταδεικνύει την υπεύθυνη στάση της χώρας που πλέον σχεδιάζει σοβαρά και μεσοπρόθεσμα, με την κοινωνική πολιτική και τη δημοσιονομική πειθαρχία να είναι έννοιες συμπληρωματικές όταν υπάρχει σχέδιο, διαφάνεια και λογοδοσία ενώ, παράλληλα, στέλνει το μήνυμα πως η χώρα δεν αρκείται στο να ακολουθεί, αλλά συμμετέχει ισότιμα και διαμορφώνει το ευρωπαϊκό πλαίσιο στο οποίο ανήκει», είπε ο κ. Σταϊκούρας.
Διαβάστε επίσης:
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκίνησαν οι εργασίες για των αγωγό φυσικού αερίου με την Ελλάδα
Πιερρακάκης για τα ψηφιακά έργα: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν η ανυπαρξία αυτού που παραλάβαμε (upd)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.