• Πολιτική

  Σπίρτζης: Λίστα 75 ατόμων για πρόσληψη στον ΟΑΣΘ από βουλευτές της ΝΔ

  • NewsRoom
  Σπίρτζης

  Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης


  Για λίστα με τουλάχιστον 75 άτομα για πρόσληψη στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο».

  Ο υπουργός αποκάλυψε πως δεν πρόκειται μόνο για «τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα και τις επιστολές του που είδαν το φως της δημοσιότητας για προσλήψεις ημετέρων στον ΟΑΣΘ», αλλά σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει λίστα με 75 άτομα για τα οποία είχαν… ενδιαφερθεί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».

  «Πέντε ήταν του κ. Γκιουλέκα, ο οποίος είπε ότι νοιαζόταν για την ανεργία των συμπολιτών μας».

  «Αυτός είναι ευγενικός τρόπος για να πεις πώς γίνεται ένα ρουσφέτι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης. Μάλιστα όπως διευκρίνισε «υπάρχουν τα στοιχεία διαθέσιμα και θα δημοσιοποιηθούν όλα για να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Σιγά – σιγά θα αποκαλυφθούν όλα».

  Επίσης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ, είπε πως μετά από αυτή την εξέλιξη θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού στο Δημόσιο και θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητάς του.

  Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει σχετικά με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) ώστε λεωφορεία σύγχρονης τεχνολογίας να κατασκευάζονται στην ΕΛΒΟ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνταγματική η κρατικοποίηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπίρτζης: Στόχος η κατάργηση όλων των σταθμών διοδίων

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κομισιόν: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος  ΣΧΟΛΙΑ