• Πολιτική

  Σπαρτιάτες: Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές.

  Ο πρόεδρος, Β. Στίγκας, και μέλη της ΚΟ των Σπαρτιατών

  Ο πρόεδρος, Β. Στίγκας, και μέλη της ΚΟ των Σπαρτιατών


  “Ο πραγματικός αρχηγός στους Σπαρτιάτες είναι ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης” είναι η κρίση που κατέληξε το εκλογικό τμήμα του Αρείου Πάγου, αποκλείοντας νωρίτερα σήμερα από τις Ευρωεκλογές το κόμμα.

  Για τους ανώτατους δικαστές, ο πρωτόδικα καταδικασμένος χρυσαυγίτης παραμένει αμετανόητος στις αντιδημοκρατικές ιδέες και τη ρητορική του μίσους και της βίας και χρησιμοποίησε τους βουλευτές του κόμματος για να παρακάμψει την εκλογική νομοθεσία και να συνεχίσει την εγκληματική δράση που είχε στη Χρυσή Αυγή, σε ένα νέο πολιτικό σχηματισμό. Τους Σπαρτιάτες. Ενα κόμμα που κατά τους αρεοπαγίτες υποκαθιστά τη Χρυσή Αυγή.

  Κόλαφος το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος που αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου.

  Είναι ενδεικτικό ότι οι ανώτατοι δικαστές αφιερώνουν 86 σελίδες στους Σπαρτιάτες από τις 122 σελίδες που είναι η ανακήρυξη ή όχι όλων των υπολοίπων κομμάτων.

  Τι αναφέρουν οι δικαστές στο σκεπτικό τους:

  “Απ’ όλα τα στοιχεία καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», το οποίο υποκαθιστά τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία.

  Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και την παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα. “

  Οι αρεοπαγίτες αφού έχουν αναπτύξει εκτενώς από το σκεπτικό της πρωτόδικης ποινικής καταδίκης του Κασιδιάρη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έως την πρόσφατη ποινική δίωξη τόσο εκείνου όσο και των 11 εκλεγμένων βουλευτών με τους Σπαρτιάτες για εξαπάτηση των ψηφοφόρων στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, ομόφωνα αποφάσισαν ότι οι Σπαρτιάτες δεν πληρούν τις προυποθέσεις του νόμου για να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές. Αναφέρουν στο σκεπτικό τους:

  “Από τα ανωτέρω εκτεθέντα προκύπτει σαφώς ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ασκεί τουλάχιστον από τις 8-6-2023, την πραγματική ηγεσία του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», του οποίου οργάνωσε και τον προεκλογικό αγώνα με επανειλημμένες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, παρότι κρατούμενος.

  Αντίθετα, ο φερόμενος ως αρχηγός του κόμματος Βασίλειος Στίγκας δεν προέβη σε δηλώσεις, ενέργειες ή τοποθετήσεις για την προβολή των θέσεων και του προγράμματος του κόμματος τούτου.

  Όλοι οι βουλευτές του εν λόγω κόμματος καθοδηγούνται από τον πραγματικό αρχηγό αυτού, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, μετά τον αποκλεισμό των κομμάτων «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ» και «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» από τις εθνικές εκλογές στις 21-5-2023 και 25-6-2023 αντίστοιχα, δυνάμει των προαναφερομένων αποφάσεων, προκειμένου να παρακάμψει τους προβλεπόμενους από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 32 του ΠΔ 26/2012 περιορισμούς, μεθόδευσε την ανάληψη της πραγματικής ηγεσίας του κόμματος “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” από τον ίδιο, προβαίνοντας στις προαναφερθείσες ενέργειές του.

  Η άσκηση της πραγματικής ηγεσίας του ως άνω κόμματος από τον Ηλία Κασιδιάρη προκύπτει και από τις προαναφερθείσες δηλώσεις του φερόμενου ως αρχηγού Βασιλείου Στίγκα, ο οποίος ευχαριστεί δημοσίως τον Ηλία Κασιδιάρη για τη στήριξη του κόμματος “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, τον χαρακτηρίζει ως κηροζίνη, παραδέχεται ότι αρκετά στελέχη των “ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ” προέρχονται από το κόμμα “ΕΛΛΗΝΕΣ”, μετά δε τις καταγγελίες του Βασιλείου Στίγκα περί μεθοδεύσεων για απομάκρυνσή του από την προεδρία του κόμματος, υποδεικνύοντας τον Ηλία Κασιδιάρη, κατήγγειλε ότι βουλευτές του κόμματος επισκέπτονταν αυτόν στις φυλακές για να λάβουν οδηγίες.

  Περαιτέρω, πρέπει να ερευνηθεί επιπροσθέτως, αν η δράση του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» υπό την ανωτέρω πραγματική ηγεσία εξυπηρετεί πράγματι και όχι κατ΄επίφαση υπό το κέλυφος νομιμοφάνειας την ελεύθερη λετουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, σύμφωνα με τη διάταξη της περ. γ της παρ. 1 του άρθρου 32 του π.δ. 26/2012, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 102 του ν. 5039/2023, η οποία εναρμονίζεται με την κανονιστικού περιεχομένου διάταξη του άρθρου 29 παρ. 1 του Συντάγματος, που ορίζει ότι η Ελληνική Δημοκρατία οφείλει να μην αφήνει τους αξιακούς της εχθρούς να χρησιμοποιούν σε βάρος της τις θεσμικές εγγυήσεις που τους παρέχει, κατά τις παρατιθέμενες και στην παρούσα απόφαση νομικές σκέψεις.

  Για τη διαπίστωση αν το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» με τη δράση του, υπηρετεί, όντως, την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, λαμβανομένου υπόψη ότι ο πραγματικός αρχηγός τούτου, Ηλίας Κασιδιάρης, έχει, όπως προαναφέρεται, καταδικαστεί οριστικά σε πρώτο βαθμό για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με την 2644/2020 απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, πρέπει να συνεκτιμηθούν ενέργειες και δηλώσεις τούτου, που συνέχονται άμεσα με τη δράση του ως άνω κόμματος, δεδομένου ότι αυτός, όντας φυλακισμένος, επέλεξε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» αντί του Βασιλείου Στίγκα, με τη στήριξή του εξελέγησαν οι βουλευτές του εν λόγω κόμματος, οι οποίοι τον αναγνωρίζουν ως πραγματικό αρχηγό τους, του προσέφεραν το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος διευκολύνοντας τον Ηλία Κασιδιάρη να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που προβλέπονται στο άρθρο 32 του ΠΔ 26/2012, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι αυτός που καθορίζει τον τρόπο δράσης του κόμματος, καθοδηγεί τους βουλευτές αυτού, μεθοδεύει και υλοποιεί την εκάστοτε ευνοϊκή γι’ αυτόν πρακτική δράσης του ως άνω κόμματος.

  Ειδικότερα, κατά τα ανωτέρω ενδεικτικώς αναφερόμενα περιστατικά, Αριθ. απόφασης 1/2024 σελ. -84- ο Ηλίας Κασιδιάρης στην πολιτική του διαδρομή και δράση, ως διευθυντικού στελέχους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ένθερμος υποστηρικτής του εθνικοσοσιαλισμού, ακόμη και ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επεδείκνυε, εξακολουθητικά, βίαιη συμπεριφορά, προσβάλλοντας το δημόσιο αίσθημα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εξέφραζε, δημόσια, την περιφρόνηση και απαξίωσή του στο δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεσμούς, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου, τη δημοκρατική παράδοση και το νομικό πολιτισμό της χώρας, αλλά και τις απορρέουσες από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο περί προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, υιοθετώντας ρητορική μίσους και παρότρυνση βίας σε βάρος εθνολογικών και άλλων κοινωνικών ομάδων ή ιδεολογικώς αντίθετων ατόμων ή ομάδων ή κομμάτων.

  Στη συνέχεια, ενόσω διαρκούσε η δικαστική διαδικασία ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ο Ηλίας Κασιδιάρης, όντας κατηγορούμενος, επεδίωξε να εμφανιστεί, μόνος αυτός, πλέον, στην πολιτική σκηνή της χώρας και ίδρυσε, στις 21-5-2020, το νέο κόμμα («ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα», μετονομασθέν σε «Εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ»), ως διάδοχο και συνεχιστή της δράσης και ιδεολογίας της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με πραγματικό αρχηγό τον ίδιο.

  Αυτός, ως ο εκφραστής των ιδεών, του προγράμματος και των στόχων του νέου κόμματος, με επανειλημμένες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, υπό το ιδεολογικό πρόσχημα του πατριωτισμού, της ορθοδοξίας και του εθνικισμού, αναγορεύοντας το ως άνω κόμμα ως το πιο «έντιμο και καθαρό κόμμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής», επανελάμβανε υβριστικές και προκλητικές δηλώσεις περί «σάπιου πολιτικού συστήματος» και «δικτατορίας των διεφθαρμένων», στρεφόμενος, αδιακρίτως, κατά του συνόλου του πολιτικού κόσμου και όλων, ανεξαιρέτως, των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μεγάλων και μικρών, χαρακτηρίζοντας όλους συλλήβδην τους πολιτικούς ως «διεφθαρμένους», «προδότες», «πλυντήρια μαύρου χρήματος», «εγκληματικές οργανώσεις», εκτοξεύοντας απειλές για τιμωρία και φυλακίσεις.

  Επιπροσθέτως, Αριθ. απόφασης 1/2024 σελ. -85- όπως προαναφέρεται, ο Ηλίας Κασιδιάρης, στις επανειλημμένες ομιλίες του προς τα στελέχη και τους οπαδούς του εν λόγω κόμματος, δήλωνε, ρητώς και μετ’ επιτάσεως, μέχρι τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ότι παραμένει πιστός στους «αγώνες» που έδωσε ως εκ των ηγετικών στελεχών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και για τους οποίους φυλακίστηκε, παρότρυνε δε αυτούς να συνεχίσουν τους ίδιους αγώνες (υπό το πρόσχημα των οποίων είχαν διαπραχθεί βαρύτατα εγκλήματα σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας ατόμων, ακόμη και ανθρωποκτονίες).

  Χαρακτηριστικά, στην κλειστή συνάντηση των στελεχών του ως άνω κόμματος, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στις 21-6-2020, απευθυνόμενος σε ομάδα ατόμων, δήλωσε ότι:

  «Εκτός από τους πανεπιστημιακούς, τους στρατιωτικούς και τους ναυάρχους, έχουμε και τους αγωνιστές. Δεν ξεχνάμε ποτέ. Θα συνεχίσουμε για πάντα αυτόν τον αγώνα. Γιατί ματώσαμε τόσα χρόνια.

  Ό,τι ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά, αυτούς τους αγώνες για τον εθνικισμό θα συνεχίσουμε να τους κάνουμε», παροτρύνοντάς τους στις βίαιες δράσεις, στις οποίες επιδίδονταν υπό τη «σημαία» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

  Μεταξύ των ατόμων αυτών, τον οποίο προσεφώνησε, με ιδιαίτερη έμφαση, ήταν και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, συγκατηγορούμενός του (ο οποίος καταδικάστηκε με την 2644/2020 απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για το κακούργημα της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) καθώς και ο Γρηγόριος Δεμέστιχας δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πειραιώς, εκλεγμένος με τη δημοτική παράταξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (και μετέπειτα υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ»), στον οποίο, μάλιστα, απέδωσε εύσχημα για τους αγώνες ενάντια στη λαθρομετανάστευση και την ισλαμοποίηση. “

  Διαβάστε επίσης:

  Εκτός Ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

  ΠΑΣΟΚ: Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών

  Μαρινάκης: Οι δήθεν υπερασπιστές της δημοκρατίας καταθέτουν “σήμερα” υπόμνημα για τους Σπαρτιάτες  ΣΧΟΛΙΑ