• Πολιτική

    Σοκ και απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ με την συντριπτική νίκη Μητσοτάκη και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας


    Βαθιά απογοήτευση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με τη συντριπτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

    Ήδη, με το άκουσμα της πρώτης εκτίμησης του exit poll στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε μούδιασμα, με στελέχη του να δηλώνουν πως θα πρέπει να περιμένουν τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα, με την ελπίδα πως αυτά θα μπορούσαν να δείχνουν μια καλύτερη εικόνα. Ο προβληματισμός ήταν εντονότερος με το υψηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

    Ωστόσο, προς απογοήτευση των φίλων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα επίσημα αποτελέσματα έδειξαν πως το μέγεθος της συντριβής ήταν ακόμα μεγαλύτερο, με την ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό διπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σε πολλές περιφερειακές ενότητες το ΠΑΣΟΚ ήταν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο το σοκ για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

    Επισήμως, στις συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να στηρίζουν την  λανθασμένη, όπως αποδεικνύεται, στρατηγική του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα, η οποία είχε επικεντρώθηκε στη γκρίζα διαφήμιση και την σύγκρουση, παρά σε σοβαρές προτάσεις για το μέλλον, με συνεχή αλλαγή προτάσεων για το μοντέλο διακυβέρνησης που επιθυμούσε να ακολουθήσει, ακόμα και λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές.

    Ανεπίσημα, πάντως, τα στελέχη αναγνωρίζουν πως υπήρχε πρόβλημα με τη στρατηγική.

    Ο Αλέξης Τσίπρας έχει φτάσει στην Κουμουνδούρου και αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τις επόμενες ημέρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ