• Πολιτική

    Σοκ: Διευθυντής δημοτικού κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών

    • NewsRoom


    Έντονη ανησυχία και σφοδρότατες αντιδράσεις μεταξύ των γονέων έχει προκαλέσει η δράση διευθυντή δημοτικού σχολείου στα Νέα Στύρα Ευβοίας,ο οποίος κατηγορείτε για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικων μαθητών του.

    Το θέμα έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη και τρεις από τους γονείς κατέθεσαν επώνυμες καταγγελίες, κατηγορώντας τον διευθυντή του σχολείου για άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών τους.

    Από την Τετάρτη με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ο διευθυντής τέθηκε σε “υποχρεωτική άδεια” μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, ενώ σήμερα το πρωί ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του ως διευθυντής του σχολείου, όχι όμως και ως δάσκαλος, σύμφωνα με τα  μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

    Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μητέρας ανήλικης που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα του διευθυντή:
    «Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα, έπειτα από δύο μέρες, ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους».

     Στη  συνέχεια σοκαρισμένη, δήλωσε :
    «Ο λόγος είναι ότι αυτός ο άνθρωπος πριν από 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά, τον είχαν ”εξαφανίσει” και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Οι γονείς όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, σοκαρίστηκαν».



    ΣΧΟΛΙΑ