• Πολιτική

    Ξέσπασε κόντρα για Novartis: Ας μην προκαλούν όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με «Ρασπούτιν», λέει η ΝΔ

    • NewsRoom

    Από την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ


    Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να στείλει στην Βουλή τη δικογραφία της Novartis για τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    Η απόφαση της Δικαιοσύνης, που «σκόνταψε» κατά την έρευνά της σε πολιτικά πρόσωπα, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

    Σε σκληρούς τόνους ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία προκαλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αν τολμάει, να κάνει εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει».

    Η ΝΔ απάντησε ως εξής: «Ρεβάνς ζητά όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ζητάμε μόνο την αλήθεια. Ας μην την προσβάλουν, λοιπόν, οι οπαδοί του ‘ή εμείς ή αυτοί’. Και όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με φαινόμενα Ρασπούτιν’ ας μην προκαλούν την μνήμη των Ελλήνων. Είπαμε: Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε!».

    Νωρίτερα, από την Κουμουνδούρου είχε εκδοθεί η εξής ανακοίνωση:«Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν.

    » Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους.

    » Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά – Βενιζέλου, και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει, για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.



    ΣΧΟΛΙΑ