Πολιτική

Σκέρτσος για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Να προβληματισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που αποφεύγει την ανανέωση

  • NewsRoom
Σκέρτσος για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Να προβληματισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που αποφεύγει την ανανέωση

Άκης Σκέρτσος


Την εκτίμηση ότι οι πολίτες ζητούν ανανέωση της πολιτικής ζωής, εξέφρασε ο Άκης Σκέρτσος σχολιάζοντας τη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως αυτό το αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί στην Κεντροαριστερά και την Αριστερά, πρωτίστως στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου αντί για ανανέωση υπάρχει αναπαλαίωση.

«Αυτό που προκύπτει από τη διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ, είναι ότι υπάρχει ένα αίτημα της πολιτικής ζωής του τόπου και συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων στα κόμματα. Αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί κάνει καλύτερη τη δημοκρατία μας, κάνει καλύτερα τα κόμματα, κάνει καλύτερη την αντιπολίτευση.

Έχουμε ανάγκη από καλύτερη, ποιοτικότερη αντιπολίτευση γιατί αυτό κάνει καλύτερη και την κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι αυτό το αίτημα της ανανέωσης έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς, η προσωπικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ατζέντα διακυβέρνησης πίσω και κάτω από την οποία έχει συνταχθεί ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο από πολλούς πολιτικούς χώρους», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον Real Fm.

«Δεν έχει όμως ικανοποιηθεί ως σήμερα στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Εκεί δηλαδή αντί για ανανέωση, έχουμε δει μέχρι πρότινος αναπαλαίωση. Αυτό αφορά πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει αγκαλιάσει ανοιχτές διαδικασίες εκλογής από τη βάση, δεν έχει κάνει Συνέδριο μετά την ήττα που υπέστη το 2019, δεν έχει καταφέρει να κάνει ένα πέρασμα στη σοσιαλδημοκρατία.

Bλέπουμε μια κινητικότητα στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, που πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του. Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια θετική κίνηση και περιμένουμε τα αποτελέσματα του β’ γύρου για να δούμε ποιος θα είναι ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.

Διαβάστε επίσης:ΣΧΟΛΙΑ