ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις εξελίξεις στη Λιβύη συζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Γιαν Κούμπις (Jan Kubis), ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
«Εξέφρασα τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την απόφαση της Γερμανίας για μη πρόσκληση σε συνάντηση Διάσκεψης του Βερολίνου. Συζητήσαμε και για τη συνεργασία με Ύπ. Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λιβύη» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας.
Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμικής Κληρονομιάς που ανέλαβε το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε αναφέρει επί του συγκεκριμένου θέματος:
«Αυτό το οποίο πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε και πρέπει να υλοποιηθεί είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη. Αυτό είναι το πρόταγμα. Η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και μια επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά. Παρά ταύτα, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι αγώνες ρεβάνς των Κυπέλλων Ευρώπης με αμέτρητες αγορές και ενισχυμένες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
- Η εικόνα της πόλης ως πεδίο στοχασμού – Έκθεση του Κώστα Ορδόλη
- Alpha Bank: Αγόρασε 2,83 εκ. ίδιες μετοχές έναντι περίπου 9,69 εκ. ευρώ
- Αντόνιο Κόστα: Η άμεση αντίδραση για την Κύπρο απέδειξε πως μπορούμε να δρούμε αυτόνομα – Τεράστιος ο αντίκτυπος στο κόστος της ενέργειας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.