• Πολιτική

    «Σεισμός» στο ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά οδηγεί εκτός του Κινήματος τον Βενιζέλο! Οργισμένη αντίδραση του πρώην προέδρου

    • NewsRoom

    Ευάγγελος Βενιζέλος


    Σεισμό στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ προκαλεί η κίνηση της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Μια θέση την οποία διεκδικούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με σαφή πολιτικό συμβολισμό.

    Η  Φώφη Γεννηματά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν συνάντηση πριν από λίγο στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, με την πρόεδρο του Κινήματος να εξηγεί στον κ. Βενιζέλο ότι οι δυο τους βρίσκονται «σε διαφορετική πολιτική γραμμή». Κατά συνέπεια δεν μπορεί να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

    «Τη θέση αυτή την έχω τάξει στον Γιώργο Καμίνη», είπε η κα Γεννηματά στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ του πρότεινε να τον τοποθετήσει στην τελευταία και μη εκλόγιμη θέση του Επικρατείας, την οποία ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε.

    «Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές, με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, σε μια κίνηση που μπορεί να θεωρηθεί ως προσπάθεια να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ουσιαστικά παροπλίζει έναν από τους  σφοδρότερους πολέμιους του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

    Σκληρή  αντίδραση  Βενιζέλου

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις εξελίξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

    Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».



    ΣΧΟΛΙΑ