• Πολιτική

    Μαίνεται ο πόλεμος Βενιζέλου-Γεννηματά: «Δεν ήθελε να κατέβει με σταυρό», λένε πηγές της ηγεσίας

    • NewsRoom
    «Φώφη, έχω σοκαριστεί»: Το μήνυμα Βενιζέλου στην Γεννηματά και οι ευχές


    Προσπάθεια να κατευνάσουν τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να οδηγήσει, ουσιαστικά, με την απόφασή της στην έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, επιχειρούν στελέχη που πρόσκεινται στην ηγεσία του κόμματος.

    Η Φώφη Γεννηματά επέλεξε, σε μια κίνηση με σαφής πολιτική σημασία, να σπάσει τη συμφωνία της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να είναι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ και να επιλέξει στη θέση του τον μετριοπαθή πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Η κίνηση αυτή, ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη, ερμηνεύτηκε από την πλευρά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως μια προσπάθεια να προσεγγίσει τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ο κύριος εκφραστής της λογικής της «στρατηγικής ήττας» του Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την πλευρά Βενιζέλου για τη σημερινή τους συνάντηση, η κα Γεννηματά πρότεινε στον κ. Βενιζέλο να μπει στην τελευταία, μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αποκόπτοντας ουσιαστικά από την επόμενη Βουλή, κάτι που οδήγησε στην άρνηση και την οργισμένη δήλωση του πρώην προέδρου.

    Απαντώντας από τη δική τους πλευρά, πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για «άρνηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να δώσει τη μάχη του σταυρού»

    Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές αναφέρουν ότι «με την απόφασή της, η κ. Γεννηματά ήθελε να περιφρουρήσει την αυτονομία του κόμματος και την προοπτική του και με την επιλογή Καμίνη να συμβολίσει τη διεύρυνση». Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν πως «η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον Ευ. Βενιζέλο να δώσουν μαζί τη μάχη των εκλογών προτείνοντάς του να είναι υποψήφιος, όπου αυτός θέλει, με σταυρό».

    Τέλος, σε ό,τι αφορά την προαναγγελία Βενιζέλου για αποχώρησή από το ΚΙΝΑΛ λένε πως αποδεικνύεται ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας.

    Από τη δική τους πλευρά, πηγές που πρόσκεινται στο περιβάλλον του Βενιζέλου αναφέρουν απλά πως ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα από την απόφαση και τα σχόλια της κ. Γεννηματά.



    ΣΧΟΛΙΑ