• Πολιτική

    Σεισμός από την παραδοχή Παππά: Το κύκλωμα Παπαγγελόπουλου έβγαζε «λεφτά, πολλά λεφτά» – Έκαναν εφόδους στα σπίτια επιχειρηματιών για να τους εκβιάσουν;

    Βουλή: Οι δικαστικοί που κληρώθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση του Νίκου Παππά

    Νίκος Παππάς


    Αποκαλύψεις που προκαλούν πολιτικό σεισμό στην χώρα και εγείρουν ερωτήματα για υπόγειες λειτουργίες επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, τις οποίες σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρομοίασε με την λειτουργία ενός αδίστακτου παρακράτους, φέρνει στην επιφάνεια το ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο έδωσε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής από συζήτηση που είχε με τον Νίκο Παππά, όταν ήταν υπουργός το 2016.

    Σε μια αποστροφή του λόγου του ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, εμφανίζεται να λέει κυνικά στον επιχειρηματία Σ. Μιωνή ότι ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «έχει τη δική του ατζέντα», ότι «κάποιοι βγάζουνε λεφτά, πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

    Επίσης, σε άλλο σημείο του διαλόγου ο Σάμπυ Μιωνής εμφανίζεται να λέει στον Νίκο Παππά ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «πήρε κατευθείαν» τον επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ, Δημήτρη Μασίνα, για να ξεκινήσει έλεγχος για τον ίδιο, παρακάμπτοντας τον πολιτικό του προϊστάμενό, Υφυπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. 
    Λίγο μετά και για την ακρίβεια το Φθινόπωρο του 2016 ο κ. Μασίνας απολύθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Μεγάλου Πλούτου) με εντολή του νυν επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.
    Τότε κάποια media ελεγχόμενα από τον κ. Παπαγγελόπουλο είχαν κάνει λόγο για ατόπημα Πιτσιλή. 

    Επιπλέον, αίσθηση προκαλεί και το αίτημα του Νίκου Παππά προς τον κ. Μιωνή να μεσολαβήσει στον Σταύρο Παπασταύρου, για να μιλήσει εναντίον της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

    Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις έφεραν ραγδαίες εξελίξεις στην προανακριτική. Με πρόταση της ΝΔ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας διαβιβάζεται στον εισαγγελέα.

    Η ΝΔ πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.

    «Ανέχεστε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ;»

    Σύμφωνα με πηγή του ΚΙΝΑΛ ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης έκανε την εξής παρέμβαση, αναφορικά με την ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή: «Ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά. Ακούσαμε για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει ο υπουργός την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν. Ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», σχολίασε ο Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

    «Ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές; Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη, αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι’αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα».

    Αμείλικτα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

    Εάν οι αποκαλύψεις στο ηχητικό ντοκουμέντο είναι πραγματικές, τότε γεννώνται “αμείλικτα” ερωτήματα για τις σχέσεις Παπαγγελόπουλου και Δημήτρη Μασσίνα:

    1. Πέραν του κ. Παπαγγελόπουλου ποιοι είναι οι υπόλοιποι που έβγαζαν λεφτά; Σήμερα κάποιοι κάνουν λόγο ότι το σύστημα Παπαγγελόπουλου είχε υπό το έλεγχο του κορυφαίους σήμερα δικαστικούς. Μάλιστα ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου ξέρουν τα ονόματα τους.
    2. Ποια ήταν η δραστηριότητα μέσω της οποίας έβγαιναν τα λεφτά; Μήπως κατ εντολήν Παπαγγελόπουλου οι φορολογικές αρχές, εν αγνοία του Γιώργου Πιτσιλή, στοχοποιούσε επιχειρηματίες;  Και έκαναν εσκεμμένους ελέγχους σε σπίτια γνωστών επιχειρηματιών και μεγαλοστελεχών εταιρειών προκειμένου να τους ελέγξουν φορολογικά και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά; Πώς είναι δυνατόν ο Παπαγγελόπουλος να δίνει απευθείας εντολές στο Κέντρο Μεγάλου Πλούτου για φορολογικό έλεγχο του Μιωνή εν αγνοία του Υπουργείου Οικονομικών;
    3.  Πού πήγαν αυτά τα χρήματα αν φυσικά ισχύουν οι καταγγελίες Μιωνή;
    4. Αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση τι συνέβαινε και αν ναι τι έκανε;

    Η πρώτη βόμβα

    Ο Σάμπυ Μιωνής είχε ρίξει την πρώτη βόμβα τον Φεβρουάριο όταν με την κατάθεσή του στην προανακριτική ουσιαστικά κατήγγειλε -όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών- την ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο».

    Ο κ. Μιωνής ενέπλεξε στην κατάθεσή του εκδότες και δημοσιογράφους, όπως και τον υπουργό Επικρατείας, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ο οποίος -σύμφωνα με τα λεγόμενα του επιχειρηματία, τα οποία παραδέχτηκε και ο Δ. Παπαγγελόπουλος- διέθεσε το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου για την συνάντηση μεταξύ Παπαγγελόπουλου και Μιωνή.

    Ο Σάμπυ Μιωνή φέρεται να είχε πει στα μέλη της προανακριτικής ότι ο «μηχανισμός Ρασπούτιν» λειτούργησε ως «εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο» και μέλη γνωστούς δημοσιογράφους και εκδότες.

    Την ώρα που κατέθετε τα παραπάνω, ο δικηγόρος του επιχειρηματία κατέθετε μηνύσεις σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου, του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Ιωάννη Φιλιππάκη, και των δημοσιογράφων, Αλεξάνδρου Τάρκα και Γιάννας Παπαδάκου.

    Η μήνυση αφορούσε στα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας») σε βαθμό πλημμελήματος, της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.

    Σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο κ. Μιωνής, συκοφαντικά δημοσιεύματα τον στοχοποίησαν ως εμπλεκόμενο στην λίστα Λαγκάρντ, ώστε στην συνέχεια να απαιτήσουν μέσω του κ. Παπαγγελόπουλου «μίζα», για να διευθετηθούν οι δικαστικές του υποθέσεις.

    «Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

    Πέτσας: Να απαντήσει σήμερα κιόλας ο Αλέξης Τσίπρας

    Τον ορυμαγδό αποκαλύψεων σχολίασε σήμερα το πρωί στο pressroom ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας: «Αυτό που έχει σημασία είναι να αναρωτηθούμε όλοι εμείς, όταν μέσα σε λίγες ημέρες υπάρχουν τόσο σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη παρακράτους, ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε για αυτό; Τον καλούμε να απαντήσει» πρόσθεσε.

    «Αν όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους» σχολίασε και σημείωσε ότι από όσα προκύπτουν φαίνεται ότι ο Νίκος Παππάς «γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους», ενώ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει σήμερα κι όλας για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    Όπως είπε ο κ. Πέτσας «σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή, πριν από λίγο, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Νίκο Παππά.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή:

    1. Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ο κ. Παππάς ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα «πολλά λεφτά».

    2. Επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για… “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης!

    3. Ο κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού.
    Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους.

    Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης.
    Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας.

    Και ο κ. Παππάς, πρώην Υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

    Νίκος Παππάς: Παραποιήθηκε η συνομιλία

    Για «γελοίο αντιπερισπασμό της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά» κάνει λόγο ο Νίκος Παππάς.

    «Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες.

    Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ.

    Και αυτό έγινε.

    Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis.

    Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματος, θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα.

    Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας.

    Μέσα στο πανικό τους, όμως, «πατάνε τα κορδόνια τους», απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους».

    mionis1eggrafo

    mionis2eggrafo

    mionis3eggrafo

    mionis4eggrafo

    mionis5eggrafomionis6eggrafomionis7eggrafomionis8eggrafomionis9eggrafomionis10eggrafomionis11eggrafomionis12eggrafomionis13eggrafomionis14eggrafomionis15eggrafomionis16eggrafomionis17eggrafomionis18eggrafo



    ΣΧΟΛΙΑ