• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: «Τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου αποδεικνύουν την αποτυχία Αυγενάκη»

    Θάνος Μωραΐτης

    Θάνος Μωραΐτης


    Σε δήλωση προέβη ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον Τελικό Κυπέλλου.

    «Σχεδόν δύο ημέρες μετά, ο κ. Αυγενάκης σιωπά. Θα περίμενε κανείς, αν όχι την ανάληψη των τεράστιων ευθυνών του, έστω κάποια αντίδραση ή δήλωση για όλα όσα έγιναν το Σάββατο βράδυ στο ΟΑΚΑ», τόνισε ο κ. Μωραΐτης, προσθέτοντας: «Η ένοχη σιωπή του είναι η πιο τρανή απόδειξη της αποτυχίας του».

    «(Ο κ. Αυγενάκης) Νομοθέτησε ‘στο γόνατο’, χωρίς καμία επιστημονική και κοινωνική διαβούλευση, προκαλώντας αντιδράσεις, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και της δικαιοσύνης, επαναφέροντας ήδη δοκιμασμένα και αποτυχημένα μέτρα, όπως το ιδιώνυμο και η άκριτη αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας», είπε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, επισήμανε πως, «ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, του είχαμε επισημάνει εγκαίρως σε όλους τους τόνους ότι η οπαδική βία δεν αντιμετωπίζεται με τους «κουκουλονόμους» και τα ιδιώνυμα, αλλά μόνο με το 2 σπάσιμο του αποστήματος και των παθογενειών που κατέστησαν το ποδόσφαιρο τον μεγάλο ασθενή του ελληνικού αθλητισμού».

    Κλείνοντας τη δήλωσή του, ανέφερε πως, ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, «το μόνο που κάνουν, είναι να τα αφήνουν να δρουν ανεξέλεγκτα βλάπτοντας και δυσφημώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς».

    Η πλήρης δήλωση του Θάνου Μωραΐτη έχει ως εξής:

    «Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του νέου αθλητικού νόμου με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας, αποδείχθηκε, από την πρώτη κιόλας μεγάλη αθλητική διοργάνωση, η αποτυχία και η ανεπάρκειά της.

    Τα απαράδεκτα επεισόδια βίας που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου Ελλάδας, εκθέτουν ανεπανόρθωτα το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη χώρα μας διεθνώς για ακόμη μια φορά.

    Σχεδόν δύο ημέρες μετά, ο κ. Αυγενάκης σιωπά. Θα περίμενε κανείς, αν όχι την ανάληψη των τεράστιων ευθυνών του, έστω κάποια αντίδραση ή δήλωση για όλα όσα έγιναν το Σάββατο βράδυ στο ΟΑΚΑ. Η ένοχη σιωπή του είναι η πιο τρανή απόδειξη της αποτυχίας του.

    Επί τρία χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε παταγωδώς, παρά την αναστολή των αθλητικών εκδηλώσεων λόγω πανδημίας, να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας με αφορμή ή πρόσχημα τον αθλητισμό.

    Αμέσως μετά την τραγική δολοφονία του Άλκη Καμπανού επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή καταιγίδα πρόχειρων και αποσπασματικών μέτρων, καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στον ποινικό λαϊκισμό και τα ιδιώνυμα.

    Νομοθέτησε «στο γόνατο», χωρίς καμία επιστημονική και κοινωνική διαβούλευση, προκαλώντας αντιδράσεις, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και της δικαιοσύνης, επαναφέροντας ήδη δοκιμασμένα και αποτυχημένα μέτρα, όπως το ιδιώνυμο και η άκριτη αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας.

    Αποδείχθηκε περίτρανα ότι κ. Αυγενάκης εδώ και τρία χρόνια νομοθετεί μόνο με γνώμονα την υπεράσπιση των παρασιτικών συμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο του αθλητισμού, αδιαφορώντας για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, του είχαμε επισημάνει εγκαίρως σε όλους τους τόνους ότι η οπαδική βία δεν αντιμετωπίζεται με τους «κουκουλονόμους» και τα ιδιώνυμα, αλλά μόνο με το σπάσιμο του αποστήματος και των παθογενειών που κατέστησαν το ποδόσφαιρο τον μεγάλο ασθενή του ελληνικού αθλητισμού.

    Γι’ αυτά, όμως, ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έπραξαν τίποτα. Αντίθετα, το μόνο που κάνουν, είναι να τα αφήνουν να δρουν ανεξέλεγκτα βλάπτοντας και δυσφημώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς».

    Διαβάστε επίσης

    ΟΑΚΑ: «Απολύτως αποτυχημένη η διοργάνωση της ΕΠΟ» – Η θλιβερή λίστα των καταστροφών



    ΣΧΟΛΙΑ