• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ – Στέφανος Κασσελάκης: Επιμένει στην κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Αυτονόητη χαρακτήρισε την κομματική πειθαρχία για τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Από πλευράς του, ο επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «στη γραμματεία σήμερα έχουμε μία πολύ κρίσιμη συνεδρίαση», παρατηρώντας πως «ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει καταθέσει ακόμα την πρόταση για τα ομόφυλα ζευγάρια».

    Για το ζήτημα τοποθετήθηκε κατά την άφιξη του και ο Διονύσης Τεμπονέρας λέγοντας πως «οι βουλευτές όλοι έχουν στρατευθεί με την υπογραφή τους στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

    Σημειωτέον ότι η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει για την προετοιμασία της αυριανής Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς η διοργάνωση του 4ου Συνεδρίου.

    Ανω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ

    Στο μεταξύ, η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία έχει προκαλέσει ξαφνική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε στο μυαλό του να υπογραμμίσει τη διαχρονική θετική στάση του κόμματος υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών, η απρογραμμάτιστη – ως φαίνεται – ανακοίνωση προκάλεσε από αιχμές έως και διαφωνίες από στελέχη που είναι στην ηγετική ομάδα μετά την εκλογή Κασσελάκη, όπως ο διευθυντής της ΚΟ Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης.

    Η απόφαση της Κουμουνδούρου να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν υπήρχε στον κομματικό ορίζοντα μέχρι και χθες, καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε καλέσει με ανάρτησή του τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να «υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ.

    Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών» ενώ ο Τομεάρχης Οικονομικών, Νίκος Παππάς, είχε δηλώσει ότι «η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ούτε τζάμπα, ούτε πάντως καιρού».

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης για Κωνσταντίνο Φλώρο: Βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη

    Π. Μαρινάκης: Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση αν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

    Παπαστεργίου: Αλλαγή τιμολογίων ενέργειας με ένα μήνυμα στο κινητό μας



    ΣΧΟΛΙΑ