• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει την Κυριακή η Πολιτική Γραμματεία – Αναβρασμός στις εσωκομματικές τάσεις

    Λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ σε κτήριο


    Στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία η οποία θα αποφασίσει για την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρας.

    Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνεται και η εκλογή νέου Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παράλληλα, θα ξεκαθαριστεί αν το επικείμενο συνέδριο θα είναι διαρκές ή έκτακτο, αλλά και η τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα στη Βουλή. Αποφάσεις επίσης θα πρέπει να παρθούν και ως προς τις ημερομηνίες του συνεδρίου, αν δηλαδή θα γίνει μέσα στον Ιούλιο ή το ερχόμενο φθινόπωρο.

    Την ίδια ώρα, οι μεγαλύτερες τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

    Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιείται η πανελλαδική συνεδρίαση της πιο σημαντικής τάσης των αποκαλούμενων «προεδρικών», η «Κίνησης Μελών», στην οποία μετέχουν στελέχη  όπως ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, καθώς και κάποιοι «πασοκογενείς». Μάλιστα, η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να διεκδικεί με αξιώσεις την θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Η «Κίνησης Μελών» ακούγεται πως αναμένεται να υποστηρίξει τον δικό της υποψήφιο για την αρχηγεία του κόμματος, με το όνομα της Ρένας Δούρου να είναι ένα από τα επικρατέστερα.

    Από την πλευρά της, η βασική αντιπολιτευτική τάση μέσα προς τον Αλέξη Τσίπρα, αυτή της αριστερόστροφης «Ομπρέλας», συνεδριάζει πανελλαδικά το Σάββατο. Στην τάση αυτή συμμετέχουν στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Ανδρέας Ξανθός, Θεανώ Φωτίου, Αννέτα Καββαδία κ.ά.

    Η Ομπρέλα αναμένεται να ζητήσει να υπάρξει εκτενή αυτοκριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Η τάση φαινόταν να τάσσεται πριν την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα υπέρ ενός έκτακτου συνεδρίου το φθινόπωρο, με εκλογή νέων Συνέδρων, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο η κίνηση του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει τα πράγματα, με τα μέλη της Ομπρέλας να καλούνται να επανεξετάσουν τις απόψεις και τους υποψηφίους που θα στηρίξουν.

    Διαβάστε επίσης

    Ανεργία: Νέα μείωση τον Μάιο- Στόχος κάτω από 10%, λέει ο Γεωργιάδης

    Μητσοτάκης: Ζήτημα χρόνου η επενδυτική βαθμίδα – Να χαράξουμε ένα μονοπάτι επαναπροσέγγισης στη συνάντηση με Ερντογάν

    Αποκλειστικό: Πότε θα δημοσιευθεί η λίστα με τους μεγάλους οφειλέτες



    ΣΧΟΛΙΑ