• Top Stories

    ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο άλωσης του ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom
    Τσίπρας - Γεννηματά tsipras gennimata

    Αλέξης Τσίπρας – Φώφη Γεννηματά


    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την πλαγιοκόπηση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, με στόχο τον περιορισμό της εκλογικής ήττας για το κυβερνών κόμμα, όποτε κι αν στηθούν οι εθνικές κάλπες, την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Απέναντι στη δυναμική που αναπτύσσει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί λύσεις που θα τον φέρουν σε πορεία σύμπλευσης με την ελληνική σοσιαλδημοκρατία και θα απωθήσουν από την μνήμη των ψηφοφόρων την περίοδο συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

    Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Κουμουνδούρου εξελίσσεται μέρα με την ημέρα. Μετά το αμφιβόλου αποτελέσματος άνοιγμα που πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας με την ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, είναι έτοιμη η επόμενη κίνηση. Πρόκειται για την «Πρωτοβουλία πολιτών ‘Γέφυρα’ για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων», η οποία πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη της, ιδρυτική εκδήλωση.

    Η κίνηση θα δημοσιοποιήσει το προγραμματικό της κείμενο, δίνοντας ταυτόχρονα στη δημοσιότητα τις 80 περίπου πρώτες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί. Έμφαση δίνεται, όπως σημειώνουν οι πρωταγωνιστές, όχι στον μεγάλο αριθμό των υπογραφών, αλλά στην ποιότητα των ονομάτων.

    Στην εκδήλωση της Δευτέρας ομιλητές θα είναι οι Νίκος Μουζέλης, Αντώνης Λιάκος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Σωτήρης Βαλντέν, Νίκος Μπίστης, Κωστής Παπαϊωάννου, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, Μαρία Ρεπούση και Φωτεινή Σιάννου, ενώ το παρών θα δώσουν και στελέχη της κυβέρνησης.

    Η σημερινή εκδήλωση θα είναι η πρώτη, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ιδρυτικό κείμενο, στο οποίο εκτιμάται ότι θα διατυπωθεί η θέση πως για να αντιμετωπιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη η ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός, απαιτείται η διαμόρφωση ενός προοδευτικού πόλου, με σαφή μηνύματα στο Κίνημα Αλλαγής και στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο διατυπώνεται πρόσκληση στις «προοδευτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τον εναγκαλισμό με τη δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό». Μάλιστα, το ΚΙΝΑΛ καλείται να εγκαταλείψει την «αδιέξοδη πολιτική της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ εκφράζονται διαφωνίες στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως για την περίοδο πριν το από το 2015 αλλά και για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του.

    Ετοιμοπόλεμη η Φώφη – Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

    Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε χθες η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τον ότι πολιτεύεται με γυρολόγους. Τόνισε ότι η ίδια υπερασπίζεται τον χώρο της από τυχοδιώκτες και επανέλαβε ότι τις τελευταίες ημέρες, με όσα έκανε ο πρωθυπουργός, ο κόσμος συσπειρώνεται και επιστρέφει στο Κίνημα Αλλαγής γιατί αποτελεί την μονή λύση στον προοδευτικό χώρο».

    «Όταν μου επιτίθενται, υπερασπίζομαι τον χώρο από τυχοδιώκτες, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την κεντροαριστερά, απλώς ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι έρχεται το τέλος της πρωθυπουργίας του. Είναι ένας πρωθυπουργός σε απόγνωση μπροστά στην ήττα του» είπε.

    Την ίδια ώρα, αντιδράσεις για την περαιτέρω «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται και στην Κουμουνδούρου, αν κι αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας «παίζει» χωρίς αντίπαλο στο εσωκομματικό τοπίο. Τα τελευταία ανοίγματα κι αυτά που φαίνεται ότι έρχονται με πρόσωπα ταυτισμένα με το παλαιό ΠΑΣΟΚ φέρνουν ήπια μεν, αλλά γκρίνια, όπως διαπιστώθηκε κι από την κριτική που ασκήθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

    Τα θέματα ταυτότητας είναι πιθανόν να τεθούν το προσεχές σαββατοκύριακο, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την πορεία και τις συνεργασίες του κόμματος προς τις ευρωεκλογές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Παπανδρέου: Τέλος στη φημολογία για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα «χαρακώματα» ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ: Ο «προβοκάτορας» Βερναρδάκης και οι δικαιολογίες Μωραΐτη για την «κωλοτούμπα»



    ΣΧΟΛΙΑ