• Πολιτική

    Ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Πήρε πίσω ο Κασσελάκης την επιστολή – «Αμφίδρομη η εμπιστοσύνη» απάντησε η ΠΓ

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Με συμβιβασμό και υποχωρήσεις, μετά την έντονη διαφωνία, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλεί τη χθεσινή του επιστολή, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις,  καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του οργάνου αρνήθηκε να του προσφέρει τη «λευκή επιταγή» που ζητούσε.

    Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης φέρεται πως πήρε πίσω το «τελεσίγραφό του», ανακαλώντας την πρόθεσή του να προσφύγει στη βάση του κόμματος για στήριξη.

    Από την πλευρά της, η Πολιτική Γραμματεία, επαναβεβαίωσε την «αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης» με τον πρόεδρο.

    Πριν την υποχώρηση του κ. Κασσελάκη, πάντως, είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος, ξεκαθάρισε πως δεν το κόμμα δεν εκβιάζεται από κανέναν και πως όχι μόνο δεν μπορεί να δοθεί λευκή επιταγή στον πρόεδρο, αλλά σε περίπτωση ήττας στις ευρωεκλογές, αυτή θα βαρύνει πρώτα από όλους τον ίδιο τον πρόεδρο.

    «Δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ… Είμαστε Αριστεροί και δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τεμπονέρας.

    Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης δήλωσε νωρίτερα στην Πολιτική Γραμματεία πως δεν έχει σκοπό να γίνει «Ιφιγένεια», και ζήτησε να έχει την στήριξη των στελεχών του κόμματος, χωρίς αμφισβήτηση, μέχρι και τις εθνικές εκλογές.

    Σε διαφορετική περίπτωση απείλησε πως θα ζητήσει τη στήριξη από τα μέλη του κόμματος στο συνέδριο που ξεκινά την Πέμπτη.

    Διαβάστε επίσης

    Τελεσίγραφο Κασσελάκη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Ή πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή βρείτε αντίπαλο απέναντί μου

    ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχεις λευκή επιταγή, απαντούν στελέχη στο τελεσίγραφο Κασσελάκη – Τεμπονέρας: Δεν εκβιαζόμαστε

    Opinion Poll: Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ



    ΣΧΟΛΙΑ